HomeHL-GreeceΑκιντζί: Να συνεχιστεί η προσπάθεια

Ακιντζί: Να συνεχιστεί η προσπάθεια

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά ευθύνεται για το αδιέξοδο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Mont Pelerin επέρριψε ο Μουσταφά Ακιντζί στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή από την Ελβετία.

Ο Μουσταφά Ακιντζί κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν επέδειξε λογική στάση και ότι πρόβαλλε παράλογες απαιτήσεις από τις οποίες δεν υπήρχε πρόθεση μετακίνησης.

Είπε ότι πρόθεση των Τουρκοκυπρίων είναι να γίνει ρύθμιση στο εδαφικό και κάποιοι πρόσφυγες να επιστρέψουν, χωρίς ωστόσο να διαταράσσεται η καθημερινότητα των δυο πλευρών.

Αναφερόμενος στο νούμερο για επιστροφή προσφύγων που ζητά η ελληνοκυπριακή πλευρά, ο κ. Ακιντζί επανέλαβε ότι είναι υπερβολικό αφού πολλοί δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επιβεβαίωσε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν και τοποθέτησε χρονικά την συνάντηση στο πρώτο μισό του Δεκέμβρη του 2016.

Πάντως ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι αν και τα νέα από την Ελβετία δεν είναι καλά υπάρχει ακόμα το περιθώριο για λύση εντός του 2016. Εξέφρασε τέλος την ετοιμότητα του να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις επί Κυπριακού εδάφους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση