HomeHL-WorldΠαναμάς: Τουλάχιστον 3 νεκροί από την σφοδρή καταιγίδα Ότο

Παναμάς: Τουλάχιστον 3 νεκροί από την σφοδρή καταιγίδα Ότο

Οι αρχές εκφράζουν φόβους για νέες κατολισθήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους στον Παναμά σε δυστυχήματα που οφείλονται στις σφοδρές βροχοπτώσεις, που προκαλεί η ισχυρή καταιγίδα Ότο, την ώρα που οι κάτοικοι παραθαλάσσιων περιοχών στην Κόστα Ρίκα, στην Καραϊβική, εγκαταλείπουν τις εστίες τους, έκαναν γνωστό οι αρχές των δύο χωρών.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια κατολίσθηση και εξαιτίας της πτώσης ενός δέντρου στον Παναμά, ενώ οι ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι μεγάλες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της Εθνικής Αρχής Προστασίας, Χοσέ Ντοντερίς.

Στην κατολίσθηση που συνέβη κοντά στην Πόλη του Παναμά, κατά την οποία παρασύρθηκαν 9 άνθρωποι, «οι 7 εξ αυτών επέζησαν και δυστυχώς δύο εξ αυτών σκοτώθηκαν» εξήγησαν οι αρχές.

Επιπλέον ένα παιδί σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το σχολείο του. Η μητέρα του, που βρισκόταν στην θέση του οδηγού, δεν τραυματίστηκε.

Οι αρχές, που εκφράζουν φόβους για νέες κατολισθήσεις και πλημμύρες, κήρυξαν την χώρα σε κατάσταση συναγερμού και ματαίωσαν τα μαθήματα στα σχολεία.

Στην Κόστα Ρίκα, οι αρχές αποφάσισαν σήμερα να προχωρήσουν στην υποχρεωτική εκκένωση του βόρειου τμήματος των ακτών της Καραϊβικής, καθώς ανησυχούν ότι η τροπική καταιγίδα Ότο θα εξελιχθεί σε κυκλώνα την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος Λουίς Γκιγέρμο Σολίς απηύθυνε έκκληση για «ηρεμία» στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση