Έφτασε η ώρα της… απόφασης για την υπόθεση του θανάτου της 33χρονης Μαρίας Βουλγαρίδη – Θεοδοσάκη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, την ώρα που διένυε τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Σήμερα λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης – σε δεύτερο βαθμό.

Στο εδώλιο κάθονται ο τότε διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής, ο γιατρός που ήταν σε εφημερία αλλά και ένας ειδικευόμενος – τότε – γιατρός.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα αναμένονται οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων αλλά και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας και στη συνέχεια το δικαστήριο θα πάρει την απόφασή του.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος για τον τότε διευθυντή της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος, τον εφημερεύοντα μαιευτήρα καθώς και έναν ειδικευόμενο γιατρό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ήταν κατηγορούμενα εννέα άτομα με τα έξι να αθωώνονται.

Οι υπόλοιποι τρεις, που δικάζονται και σήμερα, είχαν καταδικαστεί ως εξής: Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος στον πρώην διευθυντή της Γυναικολογικής, 2 έτη ποινή φυλάκισης στον γιατρό που ήταν σε εφημερία και ένα έτος ποινή φυλάκισης στον ειδικευόμενο γιατρό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση