HomeHL-9Εκσυγχρονίζεται … διαδικτυακά ο δήμος Αγίου Νικολάου

Εκσυγχρονίζεται … διαδικτυακά ο δήμος Αγίου Νικολάου

Υπόσχεται γρήγορο internet ακόμη και σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Είμαστε από τους λίγους Δήμους πανελλαδικά που στο εξής, θα έχουμε την δυνατότητα να αξιοποιούμε δίκτυα διαχείρισης δεδομένων- με αφορμή την εγκατάσταση και λειτουργία της νέας δομής που σχεδιάζεται στην περιοχή, και την αντικατάσταση των παλιών δικτύων χαλκού με νέα οπτικών ινών, που θα προσφέρουν σε πολίτες και επιχειρήσεις, υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο έως 100 mbps».

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός παρουσία των εκπροσώπων του ΟΤΕ, κ.κ. Μιχάλη Γιαπιτζάκη προϊσταμένου του Τεχνικού Τμήματος Λειτουργιών Πεδίου (Τ.Τ.Λ.Π)  και Μιχάλη Σκουλικαράκη προϊσταμένου εγκαταστάσεων Λασιθίου.

agios-nikolaos-internet-2

«Η παροχή υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας στο Δήμο Αγίου Νικολάου, τόνισε ο κ. Ζερβός, διαχρονικά αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, διαμορφώνεται με ταχείς ρυθμούς . Αυτό-εξήγησε- οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται ουσιαστικά με την αναβάθμιση των υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών, σε σοβαρή και μακρόχρονη βάση όχι μόνο στο Τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ Λασιθίου- αλλά και σε ολόκληρο το νησί.

Μάλιστα την τελευταία διετία-πρόσθεσε- παρά το ότι στο πρόγραμμα των «Λευκών Περιοχών», δεν είχε ενταχθεί υπολογίσιμο κομμάτι του δήμου, καταφέραμε με την βοήθεια του κ. Μ. Γιαπιτζάκη αλλά και της κεντρικής Διεύθυνσης του ΟΤΕ Κρήτης, να καλύψουμε ουσιαστικά ολόκληρο το Δήμο. Μένει ένα μικρό κομμάτι στο Επάνω Μεραμπέλλο (Λούμας-Σκινιάς) που ελπίζουμε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα καλυφθεί και αυτό.

Ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος Μιχάλης Γιαπιτζάκης, εξήρε με την σειρά του την συνεργασία που έχει με τον δήμο Αγίου Νικολάου και προσωπικά με τον δήμαρχο, παρά το γεγονός ότι ο δήμος -όπως έκανε γνωστό- είχε την ατυχία να μην ενταχθεί στις «Λευκές Περιοχές», πρόγραμμα που εξασφάλιζε, γρήγορο internet ακόμα και σε πολύ μικρές αγροτικές περιοχές.

Παλαιότερα-πρόσθεσε-είχε την  δυνατότητα να έχει δίκτυο οπτικών ινών μέσα στην πόλη. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την καινούργια, επένδυση που προγραμματίζει η εταιρία σε όλη την Ελλάδα, θα δώσει μεγάλες δυνατότητες στο διαδίκτυο για μεγάλες ταχύτητες που θα εξυπηρετήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και τους πολίτες.

Ο κ. Γιαπιτζάκης, υπογράμμισε τέλος, ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου, είναι ο πρώτος δήμος στην Κρήτη, που  ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες του, έχουν υπογράψει τις άδειες, εσκαφών προκειμένου να ξεκινήσει και να υλοποιηθεί το έργο σ΄ενα σύντομο χρονικό διάστημα.

Εξάλλου όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ήδη προχωρά η διαδικασία για την επέκταση του ευρυζωνικού δικτύου για χρήση δωρεάν internet στην παραλιακή ζώνη απο το Αμμούδι, παραλιακός, λιμάνι, πλατεία, Άμμος, ενώ άμεσα αναμένεται να καλυφθεί το κέντρο της Νεάπολης, η πλατεία της Ελούντας και το λιμάνι του Σισίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση