HomeΚΟΣΜΟΣΟι πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου

Οι πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου

Για το αδιέξοδο στις συνομιλίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έγιναν και τα πρώτα σχόλια των πολιτικών αρχηγών για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στην Ελβετία.

«Μη ευχάριστη εξέλιξη», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, το γεγονός ότι δεν υπήρξε κατάληξη σε συμφωνία επί του εδαφικού, και διατύπωσε την εκτίμηση ότι πρόκειται για προσωρινό αδιέξοδο.

Ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης «ενήργησε για μια ακόμα φορά με υπευθυνότητα».

Επίσης, είπε ότι στο μέτρο του πολιτικά εφικτού πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να μην υπάρξει κατάρρευση του συνόλου των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

«Ένα βήμα προς τα πίσω», θεωρεί το ΑΚΕΛ, τη μη επίτευξη συμφωνίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν πρόκειται για το τέλος του δρόμου».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στο ΡΙΚ, τόνισε ότι «πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια πιο εντατικά και πιο οργανωμένα και με περισσότερη συνέπεια από ελληνοκυπριακής πλευράς.

Απογοήτευση για το άδοξο τέλος των συνομιλιών εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Φαίνεται, είπε, ότι η τουρκική πλευρά υπαναχώρησε από τις αρχικές θέσεις της στο εδαφικό και ότι ο Μουσταφά Ακιντζί «έπαιζε παιχνίδι σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσφύγων που θα επέστρεφαν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο, ενώ επισήμανε πως είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι στο ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών δεν γίνεται αναφορά για συνέχιση των συνομιλιών.

Επικαλούμενος πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επέμενε να προστεθεί στο ανακοινωθέν η λέξη συνέχιση, ενώ με επιμονή της τουρκικής πλευράς «περιλήφθηκε μόνο η λέξη ανασκόπηση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση