HomeHL-9Ο καφετζής των φυλακών της Αγυιάς υποστηρίζει ότι είναι αθώος

Ο καφετζής των φυλακών της Αγυιάς υποστηρίζει ότι είναι αθώος

Έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τις μεγαλύτερες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που έχουν εξιχνιαστεί από αστυνομικούς της Δίωξης στη περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, ενώ η «δράση» του (σύμφωνα με τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του) είναι «πλούσια» ακόμη και μέσα από τις φυλακές όπου βρίσκεται τα τελευταία 9 χρόνια!

Ο λόγος για 42χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής Κ.Κ.,ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξη, κρατείται στη φυλακή των Χανίων όπου εργάζεται εκτίοντας την ποινή του, ως καφετζής!

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, ο αλλοδαπός κρατούμενος με αφορμή την μεταγωγή του στο νησί μας για την εκδίκαση άλλης μίας υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών για την οποία και τελικά αθωώθηκε, μίλησε στη «Ροδιακή» για τις συλλήψεις του από την αστυνομία, τις καταδίκες του αλλά και την αλλαγή που επέφερε στην προσωπική του ζωή η πολυετής κράτηση του στις φυλακές!

Η «γνωριμία» του 42χρονου Αλβανού με τις ελληνικές διωκτικές αρχές έγινε το 2006 στην Ιταλία όπου τον συνέλαβαν καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης στη χώρα μας.

Ο αλλοδαπός είχε καταγγελθεί από Ροδίτη ότι το 2000 τον είχε πάρει όμηρο και τον κρατούσε παράνομα ζητώντας από την οικογένειά του να δώσει το ποσό των 250 εκατ. δραχμών. Ο αλλοδαπός είχε αθωωθεί για αυτή την υπόθεση.

Η υπόθεση όμως που τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη ήταν αυτή που εξιχνιάστηκε τέλος Σεπτεμβρίου του 2009 και αφορούσε 3 κιλά κοκαΐνης και 73 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Στην υπόθεση εκτός του αλλοδαπού, κατηγορούνταν άλλα τρία άτομα, 58χρονος Ροδίτης, 51χρονος από το Καζακστάν και 23χρονος ομογενής.

Τον Φεβρουάριο του 2011 οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου: ο 42χρονος Αλβανός,ο 58χρονος Ροδίτης και ο 51χρονος από το Καζακστάν σε ισόβια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 80.000 ευρώ έκαστος και ο 23χρονος ομογενής σε κάθειρξη 15 ετών και φυλάκιση έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον Ιανουάριο του 2014, όπου το δικαστήριο διατήρησε τις ποινές όλων, εκτός του 51χρονου, στον οποίο επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών, φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 40.000 ευρώ.

«Για την υπόθεση με το τζιπ τα 75 κιλά χασίς και τα τρία κιλά κοκαΐνης, μου ήρθε η δικογραφία όταν ήμουν ήδη τέσσερα χρόνια στη φυλακή. Κατηγορήθηκα σύμφωνα με τα λεγόμενα της Δίωξης και ενός οδηγού που εγώ ποτέ δεν είδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 42χρονος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι ήδη για την υπόθεση αυτή έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου. Η αίτηση αυτή θα εκδικαστεί στις αρχές του νέου έτους.

«Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και ο Άρειος Πάγος θα με δικαιώσει» είπε ο 42χρονος.

Ο ίδιος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και για άλλη υπόθεση στη Πάτρα, αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2012 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ για υπόθεση διακίνησης ηρωίνης σε τοξικομανείς της περιοχής μας, που κατηγορούνταν μαζί με τέσσερις συμπατριώτες του και μία Ροδίτισσα.

Η υπόθεση αυτή είχε εξιχνιαστεί στις αρχές Ιανουαρίου 2012 από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου με τη σύλληψη δύο 23χρονων Αλβανών και μίας 31χρονης Ροδίτισσας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορούσε επίσης 33χρονο , 38χρονο και τον 42χρονο Αλβανό οι οποίοι ήταν έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας και φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια εγκληματική οργάνωση. Επίσης ο ένας 23χρονος κατηγορείται για οπλοκατοχή και παράνομη διαμονή στην Χώρα.

Επίσης τον Νοέμβριο του 2014 σε βάρος του Αλβανού, ενός 35χρονου συμπατριώτη του και ενός 33χρονου Ροδίτη σχηματίστηκε δικογραφία που αφορούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένες στα κρουασάν που μετέφεραν μαζί τους στο επισκεπτήριο των κρατητηρίων του αστυνομικού τμήματος, για λογαριασμό των τριών πρώτων, ένας 29χρονος και μία 19χρονη από τη Ρόδο. Για αυτή την υπόθεση είχε αθωωθεί ο Αλβανός.

«Καταστράφηκε η ζωή μου»

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις που είχε όλη αυτή η «διαδρομή» ο 42χρονος Αλβανός είπε χαρακτηριστικά: «Εμένα καταστράφηκε η ζωή μου! Έχω δύο παιδιά, άφησα το γιο μου 6 ετών και τώρα είναι 15 και την κόρη μου 2,5 ετών και τώρα είναι 11!

Ο γιος μου με ρωτάει συνέχεια γιατί δεν έρχεσαι και τώρα που έχω έρθει για τρεις ημέρες δεν έχω πάρει τηλέφωνο, γιατί ντρέπομαι! Γιατί θα μου πούνε «τι έγινε, πάλι δικαστήριο έχεις»;!

Μερικές φορές έρχονται τα παιδιά και με βλέπουν στη φυλακή. Εκεί που είμαι τώρα, στα Χανιά, είναι καλά. Όλα είναι καινούρια, φαγητό όλα είναι καθαρά και λειτουργεί σαν φυλακή.

Κανονικά θέλω ακόμη 7 χρόνια για να «τελειώσω» από τη φυλακή όπου εργάζομαι ως καφετζής»!

Η τελευταία υπόθεση και η αθώωσή του

Ο 42χρονος μεταφέρθηκε στη Ρόδο όπου στις 10 Νοεμβρίου 2016 κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενος για 660 γραμμάρια ηρωίνης, μαζί με 30χρονο Ροδίτη και την 25χρονη φίλη του τελευταίου από την Βουλγαρία.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Ιανουάριο του 2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι συνέλαβαν τελικώς τον 30χρονο Ροδίτη και την 25χρονη από την Βουλγαρία ενώ είχαν κατασχεθεί και 660 γραμμάρια ηρωίνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ποσότητες των ναρκωτικών θα διατίθεντο σε τοξικομανείς της περιοχής μας, ενώ η όλη «δουλειά» φερόταν να γινόταν υπό τις εντολές του 42χρονου Αλβανού ισοβίτη.

Ενώπιον του δικαστηρίου όπου βρέθηκε ο 42χρονος με συνήγορο υπεράσπισης την κ. Βάσια Παπαγεωργίου, δήλωσε αθώος και τόνισε ότι εκείνος «ασχολούνταν μόνο με κοκαΐνη», και πως καθώς είναι ισοβίτης δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να αποδεχτεί την ενοχή του, εφόσον ίσχυαν τα όσα του καταλογίζονταν.

«Είμαι στη φυλακή εννέα χρόνια και εκτίω ισόβια, τι έχω να φοβηθώ;» διερωτήθηκε ο αλλοδαπός ο οποίος μάλιστα έκανε γνωστό στο δικαστήριο πως σε κάποια άλλη υπόθεση είχε προθυμοποιηθεί – με το αζημίωτο φυσικά- να αναλάβει εκείνος την ευθύνη για ναρκωτικά που είχαν βρεθεί, όμως τελικά δεν είχε πειστεί το δικαστήριο παρά τα όσα είχε ο ίδιος υποστηρίξει!

Τελικά το δικαστήριο έκρινε αθώα την 25χρονη, καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής της στην υπόθεση, αλλά και τον 41χρονο Αλβανό καθώς τα μόνα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του ήταν οι καταθέσεις του συγκατηγορουμένου του, ενώ δεν είχε γίνει καμία έρευνα για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που φερόταν να είχε με τον έλληνα συγκατηγορούμενο του.

Σε ό,τι αφορά τον 30χρονο Ροδίτη κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής μόνο για τα 660 γραμ. ηρωίνης, ενώ του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους η οποία και δοσοποιήθηκε.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 30χρονο παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση