HomeHL-WorldΤη στήριξη της Δύσης κατά του PKK ζητά ο Ερντογάν

Τη στήριξη της Δύσης κατά του PKK ζητά ο Ερντογάν

«Αυτοί που τηρούν στάση αναποφάσιστου θα πληγούν με τη σειρά τους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να υποστηρίξουν τον αγώνα της Άγκυρας εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ζήτησε από τις δυτικές χώρες ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι αφήνουν τους κούρδους αντάρτες να δρουν ελεύθερα στο έδαφός τους.

Ο Ερντογάν, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις στη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πως περιμένει υποστήριξη από τις χώρες της συμμαχίας εναντίον «όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων», αρχίζοντας από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

«Αυτοί που τηρούν στάση αναποφάσιστου θα πληγούν με τη σειρά τους, αργά ή γρήγορα», προειδοποίησε ο τούρκος πρόεδρος πριν κατηγορήσει την ΕΕ, η οποία χαρακτηρίζει το PKK «τρομοκρατική οργάνωση», όπως και η Άγκυρα, ότι επιδεικνύει ανοχή στους κούρδους αυτονομιστές.

«Δεν μπορούμε να χωνέψουμε το γεγονός ότι τα μέλη του PKK (…) μπορούν να μετακινούνται πολύ ελεύθερα μέσα στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιδεικνύουν πορτρέτα του αρχηγού τους στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε ο Ερντογάν.

Στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε σήμερα από την πλευρά του την «αλληλεγγύη» της συμμαχίας με την Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει το «δικαίωμα» να ασκήσει διώξεις σε βάρος των πραξικοπηματιών.

Ο Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε πάντως ότι υπογράμμισε στις τουρκικές αρχές πως τα μέτρα αυτά πρέπει να λαμβάνονται μέσα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου.

Ο Στόλτενμπεργκ δεν αναφέρθηκε στα αιτήματα για άσυλο τα οποία κατατέθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος από τούρκους αξιωματικούς που υπηρετούσαν στις δομές του ΝΑΤΟ.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση