HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση μνήμης για τα θύματα τροχαίων στον Πλατανιά

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα τροχαίων στον Πλατανιά

Με αφορμή την καθιερωμένη παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την καθιερωμένη από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου επιμνημόσυνη δέηση και θεία λειτουργία για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, στο Πάρκο «Χρήστος Πολέντας» στη Νεραντζιά Βουκολιών.

Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας ακολούθησε εκδήλωση ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τα τροχαία ατυχήματα -την οποία συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι του Νομού Χανίων μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης–Π.Ε. Χανιών και το Σύλλογο Αρωγής και αλληλεγγύης Θυμάτων τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» – με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Κών/νο Ζορμπά, Γενικό Δ/ντη της ΟΑΚ. Πραγματοποιήθηκε επίσης επίδειξη απεγκλωβισμού θύματος τροχαίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ Χανίων ενώ ακολούθησε πορεία μνήμης από μέλη του ΣΙΠΑΚ και ποδηλάτες-μαθητές του γυμνασίου και λυκείου Βουκολιών στους οποίους και απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα μετά την πορεία.

ekdhlosh-thymata-troxaion2

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μέλη του χορευτικού αθλητικού συλλόγου «ΠΕΛΑΣΓΟΙ» ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησε ο «οικοδεσπότης» Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος τόνισε ότι «ευχόμαστε το μνημείο που υπάρχει εδώ για τα θύματα της ασφάλτου και το μνημόσυνο που τελούμε στην μνήμη τους, να είναι μόνο για αυτούς που έχουν “φύγει” και όχι για άλλους νεκρούς στην άσφαλτο. Πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας, να αποκτήσουμε συνείδηση και κυκλοφοριακή παιδεία, όταν οδηγάμε το αυτοκίνητο ή τη μηχανή μας και κυκλοφορούμε στο δρόμο».

«Με γνώμονα και προσανατολισμό μας τον άνθρωπο, επιδιώκουμε – πάντα σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς όπως ο Σύλλογος Αρωγής και αλληλεγγύης Θυμάτων τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος»  – τη δημιουργία αλλά και την αλλαγή στάσεων, όσον αφορά στην ασφαλή και υπεύθυνη συμπεριφορά στον δρόμο. Η έλλειψη εμπειρίας, η ανεπαρκής κρίση σε θέματα κυκλοφορίας, η τάση για επίδειξη και η μέθη είναι μερικοί από τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης δυστυχημάτων ιδιαίτερα στους νέους. Δεν θέλουμε λόγω μη χρήσης της ζώνης ασφαλείας ή του προστατευτικού κράνους να ξεκληρίζονται ολόκληρες οικογένειες κάθε χρόνο» κατέληξε ο κ. Μαλανδράκης.

Σημειώνεται τέλος ότι το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, η βουλευτής Χανίων Ε. Βαγιωνάκη, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης και οι αντιδήμαρχοι Πλατανιά Ι. Μαλακωνακης και Ν. Δασκαλάκης, οι αντιδήμαρχοι Χανιων Β. Περρακη και Ν. Αλεξανδράκης, ο αντιδήμαρχος Κισσάμου Β. Γλαμπεδάκης, ο αντιδήμαρχος Αποκορώνου και πρόεδρος Αυτοκινητιστών Δ.Χ Ν. Χανίων Γ. Κουκουράκης, ο Γεν. Δ/ντης της Ο.Α.Κ Δρ. Κ. Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και αλληλεγγύης Θυμάτων τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ.Στ. Πολέντας, ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Μαραγκακης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πολεμικού Ναυτικού, του Ερυθρού Σταυρού, οι Δ/ντες, εκπαιδευτικοί και μαθητές-τριες Γυμνασίου και Λυκείου Βουκολιών, η πρόεδρος της ένωσης γονέων Δήμου Χανίων Σ. Μαλανδράκη, ο τέως αερολιμενάρχης Χανίων Στ. Καστρινάκης, ο πρόεδρος του ΣΙΠΑΚ Ε. Κακούρης, κ.α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση