HomeΕΛΛΑΔΑΤόσκας για Χίο: Ακραίοι όσοι λένε να φύγουν τώρα οι πρόσφυγες από το νησί

Τόσκας για Χίο: Ακραίοι όσοι λένε να φύγουν τώρα οι πρόσφυγες από το νησί

«Προσφέρουν εύκολη και έτοιμη λύση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά δεν θα πρέπει κάποιοι να ξεγελιούνται και να νομίζουν ότι οι ακραίοι, που λένε να φύγουν τώρα οι πρόσφυγες από το νησί, προσφέρουν την έτοιμη, την εύκολη λύση για το Μεταναστευτικό» δήλωσε για τα πρόσφατα επεισόδια στη Χίο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Αυτοί που κομίζουν τέτοιες λύσεις, μόνο κακό στον τόπο μπορεί να προσφέρουν και όχι σωτηρία του τόπου. Είναι οι πρόχειρες λύσεις, οι επιπόλαιες και στις οποίες δε μπορεί να στηριχθεί κανένα σχέδιο για την επίλυση προβλήματος» είπε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Θέλει σχέδιο και εφαρμόζουμε σχέδιο, πλην όμως πρέπει να βοηθήσουν και κάποιοι από τις τοπικές κοινωνίες. Δεν μπορεί ένα μέρος των ασχολούμενων με την Tοπική Aυτοδιοίκηση ή αν θέλετε και κάποιοι από τις εκκλησιαστικές Αρχές να δημιουργούν προβλήματα στη Χίο. Ένας ηγούμενος εκεί εφάρμοσε ασφαλιστικά μέτρα, για να μας σταματήσει κάποιο κέντρο κράτησης. Και αναρωτιέμαι χωρίς κέντρο κράτησης πού θα πάνε οι προβληματικοί, πού θα πάνε αυτοί που επιστρέφονται στην Τουρκία; Δεν δίνεται χώρος, προκειμένου να φύγουν μέσα από την πλατεία οι άνθρωποι και να πάνε λίγο πιο έκκεντρα και να μην υπάρχουν τα προβλήματα. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Πρέπει όλοι να συνεισφέρουν, ο χιώτικος λαός έχει βοηθήσει πάρα πολύ, ένας φιλόξενος λαός, δεν πρέπει αυτός ο λαός να αποπροσανατολιστεί και να πειστεί από κάποιους που δεν θέλουν καμία λύση».

Ο κ. Τόσκας καταλόγισε στη ΝΔ ότι περιγράφει την κατάσταση στα νησιά με τρόπο που προσπαθεί να δημιουργήσει φόβο. «Απορώ πού ποντάρουν; Ποιος θα επωφεληθεί από αυτόν τον φόβο; Δε θα επωφεληθούν ούτε οι ίδιοι, για να μιλήσουμε κυνικά και ρεαλιστικά. Δεν πρέπει να σπέρνεται φόβος, πρέπει σε αυτόν τον τόπο που γεννήθηκε η λογική να την κρατήσουμε επιτέλους ζωντανή τη λογική και να δούμε τα προβλήματα στην πραγματική τους διάσταση» επισήμανε.

Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε ότι στα νησιά «έχουν πάει αστυνομικοί παραπάνω».

«Αν χρειαστεί θα στείλουμε και άλλους, προσπαθούμε να κάνουμε και καλύτερη, πιο ορθολογική χρήση αυτών των αστυνομικών. Δε μπορεί βέβαια να έχουμε έναν αστυνομικό πίσω από κάθε πρόσφυγα ή μετανάστη και πίσω από κάθε κάτοικο. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο, γιατί προβλήματα αστυνόμευσης δεν υπάρχουν μόνο στα νησιά, υπάρχουν παντού, παρότι έχει επέλθει ένα ηπιότερο κλίμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό δεν είναι τυχαίο» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση