HomeHL-9Απαγορευτικός ο καιρός για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης-Περιορισμένη η ζήτηση

Απαγορευτικός ο καιρός για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης-Περιορισμένη η ζήτηση

Δείτε τιμές και σε άλλες μορφές θέρμανσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί να οδεύουμε στο τέλος του Νοεμβρίου, ωστόσο η παρατεταμένη καλοκαιρία, που επικρατεί σε ολόκληρο το νησί, δεν επιτρέπει ακόμη στους Κρητικούς να αρχίσουν να προμηθεύονται είτε πετρέλαιο θέρμανσης είτε κάποιο άλλο είδος για τη θέρμανση των σπιτιών τους.

Και βέβαια αυτό αποτελεί ανάσα για τους καταναλωτές, καθώς μέχρι τώρα έχουν αποφύγει το έξοδο της θέρμανσης, μια και φέτος για να προμηθευτούν πετρέλαιο, θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Σε επίπεδο Ηρακλείου η μέση τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται από 90 με 91 λεπτά το λίτρο, σημειώνοντας την περίοδο αυτή μικρή πτώση, της τάξεως των 4-5 λεπτών.

Όπως αναφέρει στο cretapost, ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης, οι παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι μέχρι τώρα λιγοστές.

“Αυτό οφείλεται όχι λόγω τιμής, αλλά λόγω του καλού καιρού, που επικρατεί στο νησί μας.

Οι παραγγελίες που έχουμε μέχρι τώρα είναι και μικρές, αλλά είναι και μεγαλύτερες, που γεμίζουν τα ντεπόζιτα” προσθέτει ο κ. Σαμόλης.

Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης

Την ίδια ώρα ανάλογη είναι η κατάσταση και στη ζήτηση άλλων μορφών θέρμανσης, όπως είναι αυτή των καυσόξυλων, αλλά και του πέλετ και του πυρηνόξυλου.

Οι τιμές που διαμορφώνονται φέτος στο εμπόριο καυσόξυλων φτάνουν περίπου τα 120 με 150 ευρώ ο τόνος.

Πάντως τα τελευταία χρόνια, λόγω κρίσης, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν καταφύγει στις ξυλόσομπες με τις πωλήσεις σε καυσόξυλα να εκτοξεύονται στα ύψη.

Εναλλακτική μορφή θέρμανσης είναι και το πυρηνόξυλο, η τιμή στο οποίο, ανά τόνο διαμορφώνεται στα 100 ευρώ.

Αποτελεί το φθηνότερο υλικό καύσης, αλλά είναι αναγκαία η ύπαρξη ειδικού καυστήρα, ο οποίος λειτουργεί με αυτό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση