HomeHL-WorldΟΗΕ: Ο χρόνος για το Χαλέπι εξαντλείται

ΟΗΕ: Ο χρόνος για το Χαλέπι εξαντλείται

Σημαντικές οι διαφωνίες με τη συριακή κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε σήμερα ότι έχει «σημαντικές διαφωνίες» με τη συριακή κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κατάστασης στο Χαλέπι της Συρίας και σημείωσε ότι «ο χρόνος εξαντλείται».

Ο ντε Μιστούρα είπε σήμερα ότι θα πρέπει να αναγνωρίσει η Δαμασκός την τοπική διοίκηση στις περιοχές του ανατολικού Χαλεπίου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών αν εγκαταλείψουν οι τζιχαντιστές την πόλη.

Νωρίτερα σήμερα όμως ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ-Μοάλεμ απέρριψε αυτή την πρόταση. Όπως είπε ο ντε Μιστούρα στους δημοσιογράφους στη Δαμασκό κατά τη γνώμη του τέτοιου είδους μέτρα θα πρέπει να είναι προσωρινά και το Χαλέπι να αντιμετωπιστεί ως ειδική περίπτωση. Ο ίδιος καταδίκασε τις επιθέσεις σε νοσοκομεία τόσο στις ελεγχόμενες από τους αντάρτες όσο και στις ελεγχόμενες από τις κυβερνητικές δυνάμεις περιοχές.

«Θα πρέπει να μας επιτραπεί να στείλουμε μία αναγνωριστική ομάδα για να πιστοποιήσει την καταστροφή που έχει συντελεστεί σε νοσοκομεία στα ανατολικά και στα δυτικά του Χαλεπίου».

Ο Μοάλεμ είπε ότι το τοπικό συμβούλιο των ανταρτών στην περιοχή αποσκοπεί στον έλεγχο της διανομής τροφίμων και ότι κρατάει ομήρους τους πολίτες του ανατολικού Χαλεπίου.

Από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν σήμερα οι δυνάμεις των ανταρτών σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά–ηλικίας από 6 ως 12 ετών– μέσα σε ένα σχολείο, στο τμήμα της πόλης που ελέγχεται από τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ, ενώ από την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας-βαρελιού σκοτώθηκε μία εξαμελής οικογένεια στην περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, εκεί όπου καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς όλα τα νοσοκομεία.

Από την Τρίτη έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι στην προσπάθεια των κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων τους να κάμψουν την αντίσταση στην περιοχή των ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι και να επανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση