HomeHL-9Συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων των δυτικών προαστίων…με φόντο τα αυθαίρετα

Συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων των δυτικών προαστίων…με φόντο τα αυθαίρετα

Συζητήθηκε η αποτελεσματικότητα του Σχεδίου Νόμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση για τα αυθαίρετα κτίσματα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μελών των Πολιτιστικών Συλλόγων των Δυτικών Προαστίων του Δήμου Ηρακλείου.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Οι πρόεδροι των Συλλόγων έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την αποτελεσματικότητα του Σχεδίου Νόμου που αφορά την Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος, ενώ ακόμα μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στις επιπτώσεις που προκαλεί η βεβαίωση των προστίμων για τα αυθαίρετα κτίσματα, καθώς δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί.

 

Ο κ. Βαρδάκης, ανέφερε ότι γίνεται για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια μία σημαντική προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το μείζον πρόβλημα των αυθαιρέτων και κάλεσε τους φορείς να καταθέσουν επί μέρους προτάσεις για αλλαγές στο Σχέδιο Νόμου, επιδιώκοντας αν λυθούν ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Επιπλέον τόνισε ότι είναι υπέρ της αναστολής βεβαίωσης των προστίμων, καθώς το επικείμενο νομοσχέδιο θα παρέχει σημαντική οικονομική ελάφρυνση στους ιδιοκτήτες, ενώ αναζητείται λύση μέσα από σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως συγκεκριμένα υπογράμμισε, έχουμε ήδη καταθέσει σχέδιο τροπολογίας και ευελπιστούμε να γίνει αποδεκτή από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση