HomeHL-SportsΛειψία και Νις οι νέες Λέστερ;

Λειψία και Νις οι νέες Λέστερ;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis                         Του Ευθύμη Φασουλάκη

Με το παραμύθι της Λέστερ , να ξεθωριάζει , τουλάχιστον στο πρωτάθλημα , αφού στο Τσάμπιονς Λιγκ  είναι εκπληκτική , λίγοι πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να υπάρξει ανά την Ευρώπη , έστω και μια ομάδα που θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα της την φετινή χρονιά.

Κι όμως , δεν υπάρχει μόνο μια , αλλά δύο ομάδες και μάλιστα σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα . Η νεοφώτιστη Λειψία στην Γερμανία και στην Γαλλία , η Νις του Μάριο Μπαλοτέλι , απειλούν την πολύχρονη κυριαρχία των Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα.

Η Λειψία , που μετρά μόλις 7 χρόνια ζωής σαν ομάδα , με την βοήθεια των χορηγών τους έχει αναρριχηθεί στις κατηγορίες πολύ γρήγορα και εντυπωσιάζει και στην Μπουντεσλίγκα. Μετά την 11η αγωνιστική και την ήττα της Μπάγερν από την Ντόρτμουντ , η Λειψία με απολογισμό 8 νίκες 3 ισοπαλίες και καμία ήττα είναι μόνη πρώτη με 27 βαθμούς , 3 παραπάνω από την δυνάστη του Γερμανικού Ποδοσφαίρου , Μπάγερν.

Οι νεοφώτιστοι , δεν είχαν  εύκολο πρόγραμμα και έχουν πετύχει πολύ σημαντικές νίκες , όπως αυτή επί της Ντόρτμουντ με 1-0 εντός έδρας και τα σπουδαία διπλά επί του Αμβούργου , της Βόλφσμπουργκ και της Λεβερκούζεν και επιτελούν ένα θαύμα αυτή τη στιγμή όντας στην κορυφή.

Ζητούμενο για την Λειψία , είναι να εκμεταλλευτεί ότι δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις , όπως οι κύριοι αντίπαλοι της για το πρωτάθλημα, Μπάγερν και Ντόρτμουντ και αν συνεχίσει την σταθερή της πορεία και στις επόμενες αγωνιστικές μπορεί να διεκδικήσει την όσο το δυνατό καλύτερη πορεία . Και γιατί όχι και το πρωτάθλημα;

Στην Γαλλία , η Νις , απειλεί  να σπάσει το μονοπώλιο της Παρί τα τελευταία χρόνια  καθώς , είναι ισόβαθμη στην κορυφή με Μονακό και Παρί , έχοντας μάλιστα και έναν αγώνα λιγότερο κόντρα στην Σεντ Ετιέν το βράδυ της Κυριακής.

Η ομάδα που έχει καταφέρει να κάνει τον Μάριο Μπαλοτέλι  να είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος στο να σκοράρει , έχει κάνει μια εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα  , έχοντας μάλιστα και υποχρεώσεις στο Europa League, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Η Νις έχει πετύχει εκπληκτικές νίκες στην έδρα της κόντρα σε ομάδες όπως οι Μαρσέιγ , Μονακό και Λυών και έχει δείξει πώς είναι ένας αξιόλογος διεκδικητής του πρωταθλήματος.

Εκτός του Μπαλοτέλι , διαθέτει και άλλες ποιοτικές μονάδες , όπως οι έμπειροι Ντάντε και Μποντμέρ , ο ποιοτικός μέσος Μπελχαντά αλλά και ο δικός μας Τάσος Δώνης , που μπορούν να την οδηγήσουν στην κορυφή.

Με αποτέλεσμα σήμερα στο Ζοφρουά Γκισάρ κόντρα στην Σεντ Ετιέν , θα εδραιωθεί στην πρώτη θέση και αν συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την έδρα της το δύσκολο έργο της για κατάκτηση του πρωταθλήματος θα αρχίσει να γίνεται πιο εύκολο.

Οι Λειψία και Νις , μετά την Λέστερ , δείχνουν τον δρόμο σε όλες τις ομάδες που έχουν ως όνειρο να μπουν σφήνα στις μεγάλες ομάδες ανά την Ευρώπη και να διεκδικήσουν πρωτάθλημα. Δεν ξέρουμε αν το παραμύθι τους ολοκληρωθεί όπως αυτό της ομάδας του Ρανιέρι , αλλά και μόνο που το ζουν προσφέρουν κάτι όμορφο σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση