HomeHL-GreeceΔημήτρης Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει σενάριο πρόωρων εκλογών

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει σενάριο πρόωρων εκλογών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Θα περάσουμε τη δύσκολη φάση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις αρχών, θα πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής».

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει τα «εξαιρετικά ουσιαστικά αποτελέσματα» από την επίσκεψη Ομπάμα «στη στήριξη της μεγάλης προσπάθειας για τη ρύθμιση του χρέους».

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «η βασική μας στοχοθεσία αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου».

«Ο Αμερικανός πρόεδρος στήριξε με σαφήνεια τη θέση της κυβέρνησης ότι πρέπει να υπάρξει άμεση ελάφρυνση, ώστε να δημιουργηθεί ένας καθαρός διάδρομος δεκαετίας για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας», τονίζει και επικεντρώνει επιπλέον στις κριτικές αναφορές του για τη λιτότητα.

«Δεν υπάρχει σενάριο πρόωρων εκλογών», σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος και περιγράφει την κατάσταση ως εξής: «Σήμερα βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου και έχουμε την αποφασιστικότητα να περάσουμε απέναντι. Αν αυτή τη στιγμή αρχίσουν να μας ταλαιπωρούν αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθούμε, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι θα μας πατήσουν τα φορτηγά». Αναφέρει ότι «ο ελληνικός λαός, που μας εμπιστεύτηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, μπορεί να συγχωρέσει λάθη, αλλά δεν θα μπορούσε να συγχωρέσει την παραίτηση από την ευθύνη μας».

Ασκώντας δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ σε σχέση και με την επίσκεψη Ομπάμα, τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή πολιτική αμηχανία βλέποντας ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη ρύθμιση του χρέους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση