Είναι ο πιο διάσημος Έλληνας φιλόζωος στο εξωτερικό. Πολλές ιστοσελίδες ενημερωτικές και θεματικές έχουν αφιερώσει δημοσιεύματα στην δράση και την προσφορά του Τάκη Προεστάκη, του οδοντίατρου από την Ιεράπετρα που έχει αφιερώσει ολόκληρη την υπόστασή του στη διάσωση και φροντίδα αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων, και κυρίως σκυλιών.

proestakis-2

Είναι ο άνθρωπος στον οποίο απευθύνονται όλοι στην Ιεράπετρα όταν αντιληφθούν πως κάποιο ζώο κινδυνεύει ή όταν εντοπιστεί κάποιο άρρωστο ή τραυματισμένο σκυλί να περιφέρεται στους δρόμους.

Η ιστορία του έχει συναρπάσει πολλούς καθώς είναι γεγονός ότι τα φιλοζωϊκά αισθήματα στο εξωτερικό είναι πολύ περισσότερο εδραιωμένα στη συνείδηση των ανθρώπων, σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, στον Τάκη Προεστάκη, τον γνωστό και ως «Shelter» αναφέρεται ιταλική ιστοσελίδα με περιεχόμενο που αφορά στα παιδιά και η οποία διατηρεί ρουμπρίκα αφιερωμένη στα ζώα.

Με τίτλο «Ο Τάκης, ο λάτρης των ζώων, έχει σώσει στην Κρήτη 160 σκυλιά» το δημοσίευμα της focusjunior.it αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο Τάκης, ο εθελοντής από την Κρήτη, αναζητά πόρους για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις σωτηρίας των τετράποδων φίλων του» και συνεχίζει:

«Στην Κρήτη, στο μέσον της Μεσογείου υπάρχει ένας διασώστης – εθελοντής που προσφέρει καταφύγιο σε αδέσποτα σώζοντάς τα από την πείνα, τη δίψα και τις κακοποιήσεις. Το τίμημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πληρώνουν και τα ζώα, καθώς πολλές οικογένειες που βρίσκονται σε δυσκολία επιλέγουν να εγκαταλείψουν τα κατοικίδια που δεν μπορούν να φροντίσουν, καταδικάζοντάς τα σε ένα διαρκή αγώνα επιβίωσης.

Τα σκυλιά που έχει σώσει ο Τάκης, είναι πολύ συχνά ετοιμοθάνατα, υποσιτισμένα, αφυδατωμένα ή τραυματισμένα. Και όταν φτάνουν οι ανυπόφοροι καλοκαιρινοί καύσωνες της Κρήτης, η κατάστασή τους χειροτερεύει κατά πολύ. Για το λόγο αυτό, ο Τάκης πέρα από τις δραστηριότητές του είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media δεχόμενος δωρεές για το καταφύγιό του και προσφέροντας μια ελπίδα για όλα εκείνα τα σκυλιά που κανένας δεν θέλει».

https://www.youtube.com/watch?v=PCyz3NwhEiA

Διαφήμιση
Διαφήμιση