HomeΚΟΣΜΟΣΈνοχοι για διακίνηση κοκαΐνης δύο ανιψιοί της συζύγου Μαδούρο

Ένοχοι για διακίνηση κοκαΐνης δύο ανιψιοί της συζύγου Μαδούρο

Από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχοι από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για απόπειρα εισαγωγής κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες κρίθηκαν δύο ανιψιοί της πρώτης κυρίας της Βενεζουέλας.

Ο 31χρονος Φρανκί Φρανσίσκο Φλόρες ντε Φρέιτες και ο 30χρονος Εφρέν Αντόνιο Κάμπο-Φλόρες, ανιψιοί της συζύγου του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι στόχος τους ήταν να αποκομίσουν μεγάλο οικονομικό όφελος για να βοηθήσουν την οικογένειά τους να παραμείνει στην εξουσία.

Οι εισαγγελείς τόνισαν πως οι Φλόρες ντε Φρέιτες και Κάμπο-Φλόρες σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν χώρο στο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας που προορίζεται για χρήση από την προεδρία της χώρας για να στείλουν 800 κιλά κοκαΐνης στην Ονδούρα, με τελικό προορισμό στις ΗΠΑ.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τον Νοέμβριο του 2015 στην Αϊτή και οδηγήθηκαν στις ΗΠΑ έπειτα από επιχείρηση του αμερικάνικου Ειδικού Σώματος κατά των Ναρκωτικών (DEA).

Πρόκειται για μία από τις πολλές υποθέσεις όπου οι αμερικάνικες διωκτικές Αρχές έχουν εντοπίσει διασυνδέσεις ατόμων με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές διωκτικές Αρχές, τα ηχογραφημένα αρχεία από τις συναντήσεις τους με δύο πληροφοριοδότες της DEA υποδεικνύουν ότι οι δύο άνδρες επιθυμούσαν τα χρήματα από την διακίνηση των ναρκωτικών να χρησιμοποιηθούν για δράση ενάντια στα χρηματικά ποσά που, σύμφωνα με όσα πίστευαν οι ανιψιοί της πρώτης κυρίας της Βενεζουέλας, χορηγούσαν οι ΗΠΑ στην αντιπολίτευση της χώρας πριν τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2015.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Μαδούρο έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά από αυτές τις εκλογές.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο ανδρών τόνισαν στο δικαστήριο ότι σχεδιάζουν να καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν προέβη άμεσα σε κάποιο σχόλιο για την απόφαση του δικαστηρίου. Τον Ιανουάριο η πρώτη κυρία Σίλια Φλόρες είχε υποστηρίξει πως τα ανίψια της έπεσαν θύματα απαγωγής από τις αμερικάνικες Αρχές.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση