Πήγε να διασχίσει το μονοπάτι «Πελεκητά» της Κάτω Ζάκρου Σητείας κι έπαθε… έμφραγμα ένας τουρίστας με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής να σώζει την κατάσταση.

Ο λόγος για έναν 52χρονος Γερμανό ο οποίος χθες το πρωί, όπως αναφέρει ο διασώστης της ΕΔΕΑΚ, Γιάννης Δασκαλάκης στο radiolasithi, μαζί με την σύζυγό του αποφάσισαν να επισκεφτούν το σπήλαιο των »Πελεκητών» που βρίσκεται 5χλμ από τον οικισμό της Κάτω Ζάκρου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στο σπήλαιο ο 52χρονος Γερμανός άρχισε να αισθάνεται έντονη αδιαθεσία και ζήτησε από την σύζυγο του να επιστρέψουν πίσω. Κατά την επιστροφή τους ακολούθησαν το μονοπάτι κατά μήκος της ακτογραμμής, τα συμπτώματα άρχισαν να γίνονται πιο έντονα με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί 1.5χλμ πριν τον οικισμό, καλώντας για βοήθεια μέσο του κινητού τηλεφώνου, η σύζυγός του.

Στην περιοχή έφτασαν άμεσα 2 άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας και 5 μέλη της ΕΔΕΑΚ, μεταφέροντας τον πάνω σε φορείο μέχρι τον οικισμό, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση