HomeHL-GreeceΤΑΙΠΕΔ: Προσωρινός πρόεδρος ο Αντώνης Λεούσης

ΤΑΙΠΕΔ: Προσωρινός πρόεδρος ο Αντώνης Λεούσης

Ψάχνει μόνιμο ο Τσακαλώτος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να αναθέσει προσωρινά -και για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες- τα καθήκοντα του προέδρου στο διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αντώνη Λεούση  αποφάσισε το δ.σ. του ταμείου, προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία μετά την παραίτηση του τέως προέδρου Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος διορίστηκε υφυπουργός Ανάπτυξης.

Η προσωρινή αυτή διευθέτηση, σύμφωνα με το newmoney.gr, θα αρθεί από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών, ως βασικός μέτοχος του Tαμείου θα επιλέξει και θα αποφασίσει το διορισμό νέου προέδρου, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το ΤΑΙΠΕΔ.

Η συνεδρίαση του δ.σ. πραγματοποιήθηκε ύστερα από την αποστολή επιστολής του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία δικαιώνει τη θέση που είχε διατυπώσει κατά την αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση (της Πέμπτης 17/11/2016) το μέλος του δ.σ. κ. Άγγελος Βλάχος το όνομα του οποίου έχει συζητηθεί για την ανάληψη της θέσης του προέδρου.

Ο κ. Βλάχος είχε υποστηρίξει ότι χρειαζόταν έγγραφη διαβεβαίωση του υπ. Οικονομικών για να καλυφθεί προσωρινά η θέση του προέδρου, καθώς η δυνατότητα αυτή προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ (3986/2011), αλλά ισχύει πλέον ο νέος νόμος (4389/2016) για το Yπερταμείο Kρατικών Eγγυήσεων.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι ο πρόεδρος επιλέγεται από τον μέτοχο (δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών), με τη σύμφωνη γνώμη του Εποπτικού Συμβουλίου του Yπερταμείου, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ). Το υπερταμείο έχει Εποπτικό Συμβούλιο, αλλά δεν έχει επιλεγεί το διοικητικό του συμβούλιο.

Η επιστολή Τσακαλώτου απεμπλέκει το θέμα προσωρινά, δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, να ολοκληρωθεί η στελέχωση του Υπερταμείου και να επιλεγεί το πρόσωπο που θα αναλάβει κανονικά τα καθήκοντα του προέδρου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση