HomeΚΡΗΤΗΤα άδεια μελανοδοχεία και τα τόνερ στην ανακύκλωση

Τα άδεια μελανοδοχεία και τα τόνερ στην ανακύκλωση

Εφαρμογή νέου προγράμματος από τον Δήμο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος ανακύκλωσης που στοχεύει στη συλλογή των άδειων μελανοδοχείων και των τόνερ των εκτυπωτών, των συσκευών fax, κ.λπ. ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου.  Συγκεκριμένα, ο Δήμος εγκατέστησε πιλοτικά 20 ειδικούς κάδους σε επιλεγμένα σημεία εντός δημοτικών κτιρίων. Αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα απόβλητα, επιβαρύνουν ιδιαίτερα το περιβάλλον και η ανακύκλωσή τους έχει πολύ σημαντικά και πολύπλευρα οφέλη.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, είναι να επεκταθεί σταδιακά το δίκτυο και σε σχολικά συγκροτήματα, πανεπιστημιακά και νοσοκομειακά ιδρύματα, τράπεζες, κ.α., μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα του προγράμματος.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Καθαριότητας και Πρασίνου Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Ένα ακόμα νέο ρεύμα ανακύκλωσης, μετά τους μπλε κώδωνες, αρχίζει να αναπτύσσεται στο Ηράκλειο. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν και να υποστηρίξουν τη νέα προσπάθεια, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος από τα άδεια μελανοδοχεία και τα τόνερ, από απορρίμματα δηλαδή που δημιουργούν μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση».

Τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι 20 ειδικοί κάδοι είναι:

Δημαρχείο Ηρακλείου, Λότζια (2)

Υπηρεσίες Ανδρόγεω (2)

Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (2)

Υπηρεσία Πολεοδομίας (1)

Υπηρεσία Δημοτολογίου (1)

Τεχνική Υπηρεσία (1)

Κτήριο παλιάς λαχαναγοράς (2)

ΔΟΠΑΦΜΑΗ (1)

Δημοτικό Αμαξοστάσιο (2)

ΚΕΠ Ανδρόγεω (1)

ΚΕΠ Πλαστήρα (1)

ΚΕΠ Αλικαρνασσού (1)

ΚΕΠ Αγίου Μύρωνα (1)

ΚΕΠ Βενεράτου (1)

ΚΕΠ Προφήτη Ηλία (1)

Διαφήμιση
Διαφήμιση