HomeHL-CultureΝέα τραγούδια από την Πατρίτσια Κάας

Νέα τραγούδια από την Πατρίτσια Κάας

Μετά από 13 χρόνια έφτασε η ώρα της μεγάλης επιστροφής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Πατρίσια Κας επιστρέφει με ένα νέο δίσκο, τον πρώτο εδώ και 13 χρόνια.

Η γαλλίδα τραγουδίστρια δηλώνει ότι «ξαναβρήκε τη διάθεση και είναι πιο γαλήνια και ελεύθερη όπως ποτέ», μετά την εξουθένωση που υπέστη στο τέλος της περιοδείας στην οποία ερμήνευε τραγούδια της Πιάφ το 2014.

Με πωλήσεις δίσκων που φθάνουν τα 18 εκατομμύρια, υπογράφει ένα άλμπουμ με 13 τραγούδια, το δέκατο της καριέρας της, με θέματα βγαλμένα από την επικαιρότητα.

Την προηγούμενη μεγάλη επιτυχία της «Sexe fort» του 2003 ακολούθησαν το θέαμα Kabaret (2008) και οι περίπου 150 οι παραστάσεις σε όλο τον κόσμο με τραγούδια της Εντίτ Πιάφ, μια εμπειρία για την οποία έμεινε καταγοητευμένη, αλλά εξαντλημένη.

«Μετά την περιοδεία Πιαφ, η μηχανή εκτροχιάστηκε. Εξαντλήθηκα, είναι αυτή η ανατροπή που λες μέσα σου ότι τίποτε δεν είναι ενδιαφέρον…», δήλωσε η καλλιτέχνης παραμονές των 50ών της γενεθλίων.

«Για χρόνια δοκιμάστηκα επανειλημμένα από το πένθος. Επί μακρόν ζούσα παράλληλα, ανάμεσα σε δύσκολες καταστάσεις και χαρούμενες στιγμές χωρίς να επωφελούμαι από αυτές. Αλλά μάλλον έχω έναν χαρακτήρα δημιουργικό παρά καταστροφικό», εξομολογείται στη συνέντευξή που παραχώρησε στο AFP.

«Σήμερα καταλαβαίνω καλύτερα τον εαυτό μου. Έπειτα από 30 χρόνια σταδιοδρομίας είμαι επιτέλους ήρεμη», δηλώνει.

Σε αυτό το νέο δεδομένο επικεντρώνεται ο δίσκος αυτός που έχει ωστόσο πινελιές μελαγχολίας και χαρακτηρίζεται από πλούσια καλλιτεχνική παραγωγή.

Στις 13 Νοεμβρίου του 2015 η Κας επέλεγε τραγούδια για το άλμπουμ. «Οι επιθέσεις σημάδεψαν τον τρόπο σκέψης μου. Μερικές εβδομάδες μετά, μου πρότειναν ένα τραγούδι που ήταν αφορμή για να μάθω σπουδαία πράγματα».

Ήταν το «Le Jour et l’Heure», ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια του δίσκου.

Δείτε το βίντεο του τραγουδιού:

https://www.youtube.com/watch?v=i5x2WsmNUI8

«Είναι μια νέα αρχή, μια νέα εποχή. Πριν εγώ έκανα την παραγωγή των δίσκων μου. Αποφάσισα πλέον να επωμίζομαι λιγότερα βάρη, το ίδιο και στη σκηνή, εκεί όπου αλλάζεις εραστές κάθε βράδυ», υπογραμμίζει η τραγουδίστρια που θα αρχίσει μεγάλη ευρωπαϊκή συναυλία στις 10 Ιανουαρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση