HomeΚΡΗΤΗΜηδενικές δόσεις με απόφαση δικαστηρίου, για υπερχρεωμένη υπάλληλο

Μηδενικές δόσεις με απόφαση δικαστηρίου, για υπερχρεωμένη υπάλληλο

Υπάχθηκε στον «νόμο Κατσέλη» για καταναλωτικό δάνειο 47.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σωτήρια ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου για 39χρονη δανειολήπτρια και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, που δεν μπορούσε λόγω της οικονομικής ύφεσης να ξεπληρώσει το καταναλωτικό δάνειο που είχε συνάψει σε τράπεζα.

Η 39χρονη ιδιωτική υπάλληλος, διαζευγμένη που ζει μόνη της με το παιδί της σε ένα μικρό διαμέρισμα ιδιοκτησίας της, με τα 500 ευρώ του μισθού της δεν μπορούσε να συντηρήσει την μονογονεϊκή της οικογένεια και να ξεπληρώνει τις δόσεις του δανείου της.

Έτσι, απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με τη συνδρομή της οποίας, η υπόθεσή της έφθασε μέχρι την αίθουσα του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου και δικαιώθηκε.

Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το δικαστήριο, η 39χρονη δανειολήπτρια που είχε χρέος ύψους 47.028,87 ευρώ σε μία τράπεζα στο Ηράκλειο, έσωσε την περιουσία της, αφού μέχρι να επανασυζητηθεί η αίτησή της θα πληρώνει μηδενική δόση στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Το δικαστήριο έκρινε πως τα 500 ευρώ που έχει ως μηνιαίο εισόδημα  από τη δουλειά της ως ιδιωτικής υπαλλήλου, η 39χρονη δεν θα μπορούσε να βγάλει πέρα τις υποχρεώσεις της, απέναντι στο ανήλικο παιδί της κυρίως, δέχθηκε την υπαγωγή της στις ευεργετικές διατάξεις του «νόμου Κατσέλη» και έσωσε την περιουσία της, ένα μικρό διαμέρισμα 37 τ.μ. που έχει στην ιδιοκτησία της.

Παράλληλα, αποφάσισε την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος της 39χρονης και όρισε την καταβολή μηδενικής δόσης για το καταναλωτικό της δάνειο στην τράπεζα, μέχρι να συζητηθεί ξανά στο δικαστήριο η κύρια αίτησή της.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  η  «χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου είναι  σημαντική , καθώς η δικαστής κατανοώντας  την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οικογένεια της οφειλέτριας, αφού καλείται να επιβιώσει με  το ελάχιστο εισόδημα  του μισθού της μαζί με το ανήλικο παιδί της, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας την στην εν λόγω νομοθεσία και διατάζοντας την μη καταβολή δόσεων για το δάνειό της».

Διαφήμιση
Διαφήμιση