HomeHL-GreeceΗΠΑ: Συνελήφθη πανεπιστημιακός για σχόλια εναντίον του Τραμπ

ΗΠΑ: Συνελήφθη πανεπιστημιακός για σχόλια εναντίον του Τραμπ

Θεωρήθηκε απειλή και τα σχόλια του επικίνδυνα για την Πανεπιστημιούπολη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας καθηγητής κολεγίου στις ΗΠΑ, έκανε το λάθος, να καταφερθεί ενάντια στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και, όπως κατήγγειλε, συνελήφθη από την αστυνομία του κολεγίου, επειδή θεωρήθηκε απειλή.

Ο Kevin Allred, ο οποίος διδάσκει Σπουδές Γυναικών και Φύλων στο Πανεπιστήμιο Rutgers, του New Jersey, δήλωσε πως αστυνομικοί τον συνέλαβαν, αφού αποφάσισαν ότι τα σχόλιά του στην πανεπιστημιούπολη και στο Twitter, ήταν επικίνδυνα. Είπε ότι αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση, πριν αφεθεί ελεύθερος.

«Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, ήρθε στο σπίτι μου επειδή η αστυνομία του πανεπιστημίου, τους είπε ότι είμαι απειλή, με βάση τις πολιτικές δηλώσεις που έχω κάνει στο χώρο της πανεπιστημιούπολης και στο twitter,» είπε ο Allred.

«Με έχουν αναγκάσει να υποβληθώ τώρα σε ψυχιατρική αξιολόγηση στο νοσοκομείο. Με έφεραν με ασθενοφόρο, εν τούτοις δεν είμαι υπό κράτηση»

Σε ένα από τα tweets του, αναφέρεται σε ένα σχόλιο που έκανε σχετικά με την 2η Τροποποίηση, την προσθήκη του Συντάγματος των ΗΠΑ, που οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα οπλοφορίας, ισχυρίζονται ότι τους δίνει το δικαίωμα να φέρουν όπλα.

«ΝΑΙ, το 2ο τροποποιητικό τιτίβισμά μου ήταν εμπρηστικό αλλά εντελώς μέσα στην ελευθερία του λόγου. Περιείχε μηδενική ευθεία απειλή. Χρησιμεύει ως ρητορική ερώτηση», έγραψε.

Ο Allred, ο οποίος έχει διδάξει ένα μάθημα στο Rutgers με τίτλο «πολιτικοποιώντας την Beyonce», έγινε πρωτοσέλιδο το περασμένο έτος, όταν είπε στο Twitter ότι «δεν υπήρχαν καλοί λευκοί άνθρωποι».

«Μέχρι το όλο σύστημα να αλλάξει, δεν υπάρχουν καλοί λευκοί άνθρωποι» έγραψε. «Υπάρχουν μόνο λιγότερο κακοί λευκοί άνθρωποι».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση