HomeΚΡΗΤΗΣύμπραξη Περιφέρειας και ΤΕΕ/ΤΑΚ για την πολιτική προστασία στην Κρήτη

Σύμπραξη Περιφέρειας και ΤΕΕ/ΤΑΚ για την πολιτική προστασία στην Κρήτη

Ενδυνάμωση της συνεργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Προέδρου της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Γιάννη Χαρωνίτη πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες για περαιτέρω συνεργασία Περιφέρειας και ΤΕΕ με αντικείμενο την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.

Μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2011 μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βιάννο και στο Μύρτο για την πρόληψη του κινδύνου πλημμυρών στις καμένες περιοχές και την κήρυξη τους ως πυρόπληκτες.

Στη συνάντηση εργασίας αναλύθηκε εκτενώς από τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Χαρωνίτη Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης με αντικείμενο το «Σχεδιασμό και την Υποστήριξη Καταγραφής των Κτιρίων Δημοσίου Ενδιαφέροντος και των Χώρων Συνάθροισης Κοινού και τη Δημιουργία Σχεδίων ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καταστροφών για τις δομές της Περιφέρειας Κρήτης».

Το σχέδιο επεξεργάζεται ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ με τη Μ.Ε. Πολιτικής Προστασίας του ΤΕΕ/ΤΑΚ και τη συνδρομή εξειδικευμένης ομάδας εθελοντών μηχανικών, ύστερα από προφορική, κατ’ αρχήν, συμφωνία με τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, από τον Απρίλιο του 2015.

Μετά τη συνάντηση, τονίστηκε από τον κ. Αρναουτάκη η ανάγκη ενίσχυσης δομών και προτεραιότητας δράσεων για την πολιτική προστασία, ιδιαίτερα σε τούτη την περίοδο που βιώνουμε τις αλλαγές της κλιματικής αλλαγής αλλά και το ενδεχόμενο έξαρσης της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή της Κρήτης.

Η συμβολή της επιστημονικής κοινότητας και του ΤΕΕ/ΤΑΚ θα είναι καθοριστική προκειμένου να οικοδομήσουμε ισχυρές δομές αλλά περισσότερο κουλτούρα πολιτικής προστασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση