Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολούθως θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης και μετά θα κατευθυνθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος όπου και θα δώσει την ομιλία του.

Η αναχώρησή του από την Αθήνα για το Βερολίνο έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι. Ετσι, λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ., από τις 14:00 μέχρι και τις 16:00 το μεσημέρι δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού από και προς το αεροδρόμιο.

Το Air Force One αναμένεται να απογειωθεί από το «Ελ. Βενιζέλος» στις 15:30, με προορισμό τη γερμανική πρωτεύουσα.

 «Προσβλέπω στην επίσκεψή μου στην Ακρόπολη…»

Ηδη από χθες στις δημόσιες δηλώσεις που έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα από Προεδρικό Μέγαρο και Μέγαρο Μαξίμου νωρίς το απόγευμα και από το Προεδρικό Μέγαρο και πάλι κατά την αντιφώνησή σου πριν το επίσημο δείπνο, νωρίς το βράδυ, με διάφορους τρόπους αναφέρθηκε στη σημερινή του επίσκεψη στην Ακρόπολη αλλά και στην αρχαία Ελλάδα.

«Όπως ξέρετε είναι το τελευταίο ταξίδι μου πριν αποχωρήσω από την Προεδρία και θεώρησα ότι ήταν ένα ταξίδι που έπρεπε να γίνει, να επισκεφτούμε μια χώρα από όπου ξεκίνησε η Δημοκρατία, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας, και όπου υπήρξαν τα ιδεώδη και οι ιδέες που γαλούχησαν τις ΗΠΑ καθώς δημιουργούνταν», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στις δηλώσεις του από το Προεδρικό Μέγαρο και πρόσθεσε: «Προσβλέπω στην επίσκεψή μου στην Ακρόπολη, καθώς από την στιγμή που κάποιος είναι στην Ελλάδα, είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί».

Λίγο αργότερα, στις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αμερικανός πρόεδρος, αφού ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας «καλησπέρα», είπε πως «όλοι γνωρίζουμε ότι ο κόσμος οφείλει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στον ελληνικό πολιτισμό. Τα φώτα της φιλοσοφίας και των επιστημών έχουν τα φώτα τους, εδώ, στην Αθήνα. Υπάρχει μια έκφραση «καλός καγαθός» πρόκειται για έναν χαρακτήρα που χαρακτηρίζεται από αρετή. Αυτή η έκφραση περιγράφει τις σχέσεις των λαών Ελλάδας και ΗΠΑ».

Μάλιστα, το βράδυ, κατά την αντιφώνησή του στο δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο, επικαλέστηκε τα λόγια από τον Επιτάφιο του Περικλή «και προς την ευγένεια ακόμα των αισθημάτων μας απέναντι των άλλων, βρισκόμαστε σε αντίθεση με πολλούς, διότι τους φίλους μας επιδιώκουμε να αποκτήσουμε όχι ευεργετούμενοι από αυτούς, αλλά ευεργετούντες αυτούς».

Ακόμη, προανήγγειλε ότι θα  αναφερθεί εκτενώς στους δεσμούς του ελληνικού και του αμερικανικού λαού στην σημερινή του ομιλία, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης αμφότερων των λαών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Οι Έλληνες είναι δικαίως υπερήφανοι ως ιδρυτές των Αγώνων καθώς και για τον Λεωνίδα τον Ρόδιο που για 2000 χρόνια κράτησε το ρεκόρ με 12 ατομικά ολυμπιακά μετάλλια, τα περισσότερα από κάθε αθλητή, και εμείς οι Αμερικανοί είμαστε υπερήφανοι για τον Μάικλ Φελπς που πέτυχε ένα καινούργιο ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι» πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση