HomeΕΛΛΑΔΑΟ Ομπάμα στην Αθήνα: Ξενάγηση στην Ακρόπολη και ομιλία προς τον ελληνικό λαό

Ο Ομπάμα στην Αθήνα: Ξενάγηση στην Ακρόπολη και ομιλία προς τον ελληνικό λαό

Δείτε το πρόγραμμα του προέδρου των ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κομμάτι τις επίσημης επίσκεψης εργασίας του Μπαράκ Ομπάμα ολοκληρώθηκε χθες, πρώτη ημέρα της διαμονής του στην Αθήνα και σήμερα θα συνεχιστεί με επίσκεψη στην Ακρόπολη και ομιλία προς τον ελληνικό λαό από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα επισκεφθεί το πρωί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ στις 12:30 αναμένεται να μιλήσει στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Δέλτα Φαλήρου.

Η αναχώρησή του από την Αθήνα για το Βερολίνο έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι.

Έτσι, λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. από τις 14:00 μέχρι και τις 16:00 το μεσημέρι δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού από και προς το αεροδρόμιο.

Το AirForce One αναμένεται να απογειωθεί από το «Ελ.Βενιζέλος» στις 15:30 για Βερολίνο.

«Προσβλέπω στην επίσκεψή μου στην Ακρόπολη…»

Ηδη από χθες στις δημόσιες δηλώσεις που έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα από Προεδρικό Μέγαρο και Μέγαρο Μαξίμου νωρίς το απόγευμα κα από το Προεδρικό Μέγαρο και πάλι κατά την αντιφώνησή σου πριν το επίσημο δείπνο, νωρίς το βράδυ, με διάφορους τρόπους αναφέρθηκε στη σημερινή του επίσκεψη στην Ακρόπολη αλλά και στην αρχαία Ελλάδα.

«Όπως ξέρετε είναι το τελευταίο ταξίδι μου πριν αποχωρήσω από την Προεδρία και θεώρησα ότι ήταν ένα ταξίδι που έπρεπε να γίνει, να επισκεφτούμε μια χώρα από όπου ξεκίνησε η Δημοκρατία, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας, και όπου υπήρξαν τα ιδεώδη και οι ιδέες που γαλούχησαν τις ΗΠΑ καθώς δημιουργούνταν», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στις δηλώσεις του από το Προεδρικό Μέγαρο και πρόσθεσε: «Προσβλέπω στην επίσκεψή μου στην Ακρόπολη, καθώς από την στιγμή που κάποιος είναι στην Ελλάδα, είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί».

Λίγο αργότερα, στις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αμερικανός Πρόεδρος, αφού ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας «kalispera»  είπε πως «όλοι γνωρίζουμε ότι ο κόσμος οφείλει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στον ελληνικό πολιτισμό. Τα φώτα της φιλοσοφίας και των επιστημών έχουν τα φώτα τους, εδώ, στην Αθήνα. Υπάρχει μια έκφραση «καλός κ’αγαθός» πρόκειται για έναν χαρακτήρα που χαρακτηρίζεται από αρετή. Αυτή η έκφραση περιγράφει τις σχέσεις των λαών Ελλάδας και ΗΠΑ».

Μάλιστα, το βράδυ, κατά την αντιφώνησή του στο δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο, επικαλέστηκε τα λόγια από τον Επιτάφιο του Περικλή «και προς την ευγένεια ακόμα των αισθημάτων μας απέναντι των άλλων, βρισκόμαστε σε αντίθεση με πολλούς, διότι τους φίλους μας επιδιώκουμε να αποκτήσουμε όχι ευεργετούμενοι από αυτούς, αλλά ευεργετούντες αυτούς».

Ακόμη, προανήγγειλε ότι θα  αναφερθεί εκτενώς στους δεσμούς του ελληνικού και του αμερικανικού λαού στην σημερινή του ομιλία, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης αμφότερων των λαών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Οι Έλληνες είναι δικαίως υπερήφανοι ως ιδρυτές των Αγώνων καθώς και για τον Λεωνίδα τον Ρόδιο που για 2000 χρόνια κράτησε το ρεκόρ με 12 ατομικά Ολυμπιακά Μετάλια, τα περισσότερα από κάθε αθλητή και εμείς οι Αμερικανοί είμαστε υπερήφανοι για τον Μάικλ Φελπς που πέτυχε ένα καινούργιο ρεκόρ αυτό το καλοκαίρι» πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση