HomeΚΟΣΜΟΣΝαυάγιο με δύο λαστιχένιες λέμβους στη Λιβύη

Ναυάγιο με δύο λαστιχένιες λέμβους στη Λιβύη

Φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέντε μετανάστες έχασαν σήμερα τη ζωή τους, όμως οι διασώστες εκφράζουν φόβους για δεκάδες αγνοουμένους που επέβαιναν σε δύο λαστιχένιες λέμβους οι οποίες απέπλευσαν από τη Λιβύη και ξεφούσκωσαν στη θάλασσα, ανακοίνωσαν σήμερα η ιταλική ακτοφυλακή και μια ΜΚΟ.

Η ακτοφυλακή, η οποία συντονίζει τις διασώσεις στα ανοικτά της Λιβύης, επιβεβαίωσε πως έστειλε χθες ένα φορτηγό πλοίο για να παράσχει βοήθεια σε μια λαστιχένια λέμβο που αντιμετώπιζε προβλήματα και το πλοίο περισυνέλεξε 15 ανθρώπους. Όμως οι διακινητές στριμώχνουν συνήθως από 120 μέχρι 140 ανθρώπους σ’ αυτές τις λαστιχένιες βάρκες.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο σκάφος Diciotto της Ακτοφυλακής. «Βρίσκονται τώρα καθ’ οδόν προς την Κατάνη (Σικελία) και προς το παρόν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κανέναν άλλον αριθμό», εξήγησε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Παράλληλα η Ακτοφυλακή είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ πως πέντε πτώματα περισυνελέγησαν μέσα στην ημέρα από μια άλλη λαστιχένια λέμβο που ναυάγησε.

Η ΜΚΟ SOS-Μεσόγειος, το πλοίο της οποίας Aquarius πραγματοποίησε την επιχείρηση διάσωσης, έκανε λόγο για 114 επιζώντες, οι 24 από τους οποίους είναι ανήλικοι, πέντε νεκρούς και έναν αγνοούμενο.

Συνολικά περισσότεροι από 2.300 μετανάστες έχουν διασωθεί από το Σάββατο ανοικτά της Λιβύης, επιβεβαιώνοντας τον αυξημένο αριθμό των αναχωρήσεων από τη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής παρά την επιδείνωση του καιρού.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση