HomeΚΟΣΜΟΣΝέφος καλύπτει την Τεχεράνη: Χτύπησαν κόκκινο τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Νέφος καλύπτει την Τεχεράνη: Χτύπησαν κόκκινο τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Οι πολίτες φορούν μάσκες οξυγόνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πεκίνο έγινε η… Τεχεράνη με τα επίπεδα των ατμοσφαιρικών ρύπων να έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Οι εκπομπές καυσαερίων δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, που κινούνται στους δρόμους της πρωτεύουσας του Ιράν, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην μεγαλούπολη των 14 εκατομμυρίων κατοίκων,υποχρέωσαν τις αρχές να λάβουν έκτακτα μέτρα, κλείνοντας, μεταξύ άλλων, όλα τα σχολεία.

«Νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία είναι κλειστά τη Δευτέρα στην Τεχεράνη και στις περισσότερες από τις πόλεις της επαρχίας», ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «IRNA».

Πέπλο νέφους καλύπτει από το πρωί τον ουρανό της Τεχεράνης, αναγκάζοντας τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους ή να φορέσουν μάσκες προσώπου για να βγουν έξω.

Τα επικίνδυνα για το αναπνευστικό σύστημα, σωματίδια PM2.5, αναμένεται να αγγίξουν τα 156 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, τρεις φορές περισσότερο από τα όρια που θεωρούνται ασφαλή από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο από την βαριά ρύπανση είναι οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες, τα παιδιά και τα άτομα που πάσχουν από παθήσεις του αναπνευστικού και της καρδιάς.

Για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, στα πιο πολυσύχναστα σημεία βρίσκονται ασθενοφόρα.

Επιπλέον, με απόφαση του δημάρχου της Τεχεράνης , Μοχάμεντ Μπαγκέρ Γκαλίμπα, τα δρομολόγια του μετρό θα είναι κάποιες ημέρες δωρεάν, σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η επιβατική κίνηση και αντίστοιχα να μειωθεί η χρήση των οχημάτων.

Ο συναγερμός αναμένεται να λήξει στις 17 Νοεμβρίου καθώς οι μετεωρολόγοι ελπίζουν ότι τότε θα αρχίσουν να πνέουν και πάλι οι άνεμοι.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, «λουκέτο» έβαλαν, προσωρινά, τα μεγάλα εργοστάσια άμμου και τσιμέντου, τα οποία είναι γύρω από την Τεχεράνη.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση