HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕπιτυχημένη εκδήλωση για τον Ντοστογιέφσκι

Επιτυχημένη εκδήλωση για τον Ντοστογιέφσκι

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στην Αίθουσα Διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Γενεσίου της Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα: «Μια περιδιάβαση στη ζωή και τη σκέψη του Ντοστογιέφσκι».

Το πολυπληθές ακροατήριο, που το αποτελούσαν άνθρωποι  όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών και μορφωτικών στρωμάτων,  παρακολούθησε με πολλή προσοχή τους εισηγητές, οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματά τους με γνώση, ευφράδεια και σαφήνεια,   παρουσίασαν και ανέλυσαν σε βάθος πολλές επιμέρους πλευρές του έργου του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα,  και άνοιξαν έτσι ένα παράθυρο για μια βαθύτερη και πλατύτερη προσέγγιση της ζωής και της πρωτότυπης σκέψης του.

Η κ. Τατιάνα Μπορίσοβα παρουσίασε με ένα μοναδικό τρόπο τη ζωή του Ντοστογιέφσκι,  ο κ. Ιωάννης Λίλης πρωτοτύπησε αναφερθείς στον Ντοστογιέφσκι ως δημοσιογράφο,  ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου συνέκρινε τον Ντοστογιέφσκι με τον Παπαδιαμάντη, επί τη βάσει των έργων τους «Έγκλημα και Τιμωρία» και «Φόνισσα»,

ο κ. Γιάννης Γ. Τσερεβελάκης ανέλυσε την ανθρωπολογία του Ντοστογιέφσκι με βάση το «Υπόγειο»  και ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος παρουσίασε το θρύλο του Μεγάλου Ιεροεξεταστή.

Την ημερίδα έκλεισε με σοφές και καίριες παρατηρήσεις και επισημάνσεις για τον Ντοστογιέφσκι ο π. Βασίλειος Γοντικάκης,  πρώην ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Στην επιτυχία της ημερίδας συνέβαλε σημαντικά  και ο συντονιστής κ. Γ. Στριλιγκάς.

Στόχος της Ενορίας είναι να συμβάλλει με τέτοιας ποιότητας εκδηλώσεις στην πνευματική αφύπνιση του σύγχρονου ανθρώπου  και τη βαθύτερη κατανόηση της Ορθόδοξης παράδοσης και πνευματικότητας..

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση