HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Δήμο Φαιστού

Παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Δήμο Φαιστού

Για την πρόσβαση των κατοίκων της νότιας Κρήτης σε υπηρεσίες πρόληψης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανταποκρινόμενο στα αυξανόμενα αιτήματα από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και την πρόσκληση συνεργασίας του Δήμου Φαιστού, το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σε συνεργασία με την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης και το Κέντρο Υγείας Μοιρών, ξεκίνησε την παρέμβασή του στην περιοχή της Μεσαράς.

Στόχος της παρέμβασης είναι η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των κατοίκων της κεντρικής και νότιας Κρήτης σε υπηρεσίες πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης, συμβουλευτικής και θεραπείας για θέματα εξαρτήσεων.

Μετά από πρόταση του Δήμου Φαιστού και την έγκριση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης έχει διατεθεί χώρος στο Κέντρο Υγείας Μοιρών με πιλοτική λειτουργία, καταρχήν εβδομαδιαία. Στόχος είναι:

  • Η ανταπόκριση στα άμεσα αιτήματα των ενδιαφερόμενων και των οικογενειών τους
  • Η αξιολόγηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής
  • Οι συνέργιες και συνεργασίες με Δομές Υγείας και Πρόνοιας της περιοχής για την καλύτερη δικτύωση και την αποτελεσματικότερη παρέμβαση σε επίπεδο πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης, συμβουλευτικής και θεραπείας σε θέματα νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων
  • Η διερεύνηση της αναγκαιότητας σχεδιασμού μόνιμης δομής και των δυνατοτήτων δημιουργίας της.

Στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ βρίσκονται κάθε Πέμπτη και ώρα 10:00 – 15:00 στο Κέντρο Υγείας. Για ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Συμβουλευτικού Κέντρου Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ 2810261026, 2810261126.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας γύρω από τα θέματα εξαρτήσεων, πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 10/11/2016 με στελέχη των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Φαιστού. Προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα κι άλλες ενημερωτικές δράσεις, δράσεις πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης, Σχολές  Γονέων, Ημερίδα για θέματα εξαρτήσεων, συνεργασία και εκπαίδευση προσωπικού υγείας και πρόνοιας σε θέματα εξαρτήσεων.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ευχαριστεί ιδιαίτερα το Δήμαρχο Φαιστού κ.Αρμουτάκη και τα στελέχη του, τη Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κ.Μαυρομμάτη και τον Υποδιοικητή της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κ.Δημητρακόπουλο, τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μοιρών κ.Τσικαλά για την ουσιαστική και ευέλικτη συνεργασία τους χάρη στην οποία ξεκινάει η πιλοτική λειτουργία των υπηρεσιών μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συνεργασία και δικτύωση φορέων και δομών, τόσο κρίσιμη στην εποχή μας, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για μια ουσιαστική παρέμβαση σ’ ένα τόσο κρίσιμο για τις σύγχρονες κοινωνίες ζήτημα, όπως είναι τα ναρκωτικά και γενικότερα οι εξαρτήσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση