HomeHL-PsilaΌλες τους οι αναμνήσεις σε ένα … γιαπί

Όλες τους οι αναμνήσεις σε ένα … γιαπί

Για τους μαθητές του Καπετανάκειου που βλέπουν μπάζα και κοντέινερς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι χρόνια δεν είναι και λίγα… Και ειδικά αυτή η εξαετία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Γυμνασίου – Λυκείου στους περισσότερους από μας έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη. Για τις πρώτες δυνατές φιλίες, για τα πρώτα καρδιοχτύπια άλλου τύπου πιο συναισθηματικού, για την αγωνία των πανελληνίων, για την αναζήτηση του εαυτού μας αφού δεν ξέρεις ακόμη αν είσαι παιδί ή ενήλικας.

Οι αναμνήσεις μας από την εφηβεία έχουν άρωμα … σχολείου. Όταν όμως αυτή την εφηβεία κάποιοι την πέρασαν σε ένα γιαπί, το πράγμα αλλάζει. Ο λόγος για τους μαθητές του Καπετανάκειου. Γι’ αυτούς που αποφοίτησαν φέτος, γι’ αυτούς που αποφοίτησαν πέρυσι, και πολύ φοβόμαστε και γι’ αυτούς που θα αποφοιτήσουν τον Ιούνιο του 2017. Είναι τα παιδιά που όταν πήγαν στην Α΄ Γυμνασίου βρήκαν ένα τεράστιο εργοτάξιο, ένα γιαπί και μια μεγάααααλη υπόσχεση ότι σε λίγους μήνες θα έχουν το δικό τους υπερσύγχρονο και υπερλειτουργικό σχολείο, για να στεγάσουν τις αναμνήσεις τους. Και πέρασαν τα χρόνια και τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου, πήγαν στην Α΄ Λυκείου και ύστερα στην Γ΄Λυκείου, και έδωσαν πανελλήνιες, βλέποντας από το παράθυρό τους τάξεις – κοντέινερς, κι ένα κτίριο που από γιαπί εξελίχτηκε σε .. περίπου γιαπί, αλλά πάντα γιαπί.

Οχτώ χρόνια έχουν περάσει και οι μαθητές αυτοί παραμένουν θύματα της γραφειοκρατίας, άστεγοι «σεισμόπληκτοι» των δονήσεων της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο. Ας μην έχουν τις ίδιες αναμνήσεις και οι υπόλοιποι….

Διαφήμιση
Διαφήμιση