HomeΕΛΛΑΔΑΜπακογιάννη: Εφικτός ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές

Μπακογιάννη: Εφικτός ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές

Ο τόπος δε χρειάζεται πολιτική αλαζονεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος, σήμερα, είναι οποιασδήποτε μορφής πολιτική αλαζονεία», δηλώνει στη συνέντευξή της, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι αν και ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές είναι εφικτός θα πρέπει να αναζητήσει τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συμμαχία για την ανασυγκρότηση του κράτους.

Αναφερόμενη στον πρόσφατο ανασχηματισμό, εκτιμά ότι δεν θα μακροημερεύσει γιατί, όπως λέει, το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Ο κ. Τσίπρας έκανε μια προσπάθεια να αφαιρέσει από την κυβέρνηση ορισμένα βαρίδια τα οποία του δημιουργούσαν προβλήματα στην υλοποίηση της μνημονιακής του στροφής. Δεν νομίζω πως θα μακροημερεύσει διότι το πρόβλημα της κυβέρνησης αυτής είναι δομικό και ξεκινάει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» σημειώσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση με την ελπίδα να μπορέσει να πάρει κάποια ρύθμιση για το χρέος άμεσα. Ανάλογα με την εξέλιξη αυτή θα επιλέξει πώς θα κινηθεί. Όμως είναι βέβαιο ότι οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την έχουν φέρει σε απόλυτη δυσαρμονία με την κοινωνία και αυτό προδικάζει ότι οι εκλογές δεν είναι μακριά.»

Ερωτηθείσα για τυχόν πρόωρες εκλογές πιστεύει ότι «δεν είναι μακριά», ενώ για το αίτημα της ΝΔ για προσφυγή στις κάλπες το χαρακτηρίζει «αίτημα της κοινωνίας».

Σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση και τα τυχόν μέτρα στην αγορά εργασίας, η η κ. Μπακογιάννη ξεκαθαρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η εργασιακή ζούγκλα δεν μπορεί να είναι λύση». Για την πιθανότητα 4ου μνημονίου υπογραμμίζει ότι «αν η πραγματική οικονομία συνεχίζει να βυθίζεται δεν θα αποφύγουμε όρους ανάλογους με ένα 4ο μνημόνιο».

Αναφορικά με τη σύσταση του ΕΣΡ, εκφράζει τη χαρά της «που επικράτησε τελικά η σωφροσύνη», και δηλώνει οπαδός της εθνικής συνεννόησης.

Τέλος, για την πρόσφατη εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ, η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ υποστηρίζει την άποψη ότι «θα περιμένουμε να δούμε για να κρίνουμε» ενώ για την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα, υπογραμμίζει:

«Είναι βέβαιο ότι αν είχαμε εκλογή Δημοκρατικού Προέδρου θα είχε πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα επιρροής η επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα. Δεν παύει πάντως να είναι μια εξαιρετικά τιμητική παρουσία για την Ελλάδα καθώς ο Πρόεδρος Ομπάμα απέδειξε, στη διάρκεια της θητείας του, ότι ήθελε και πολλές φορές βοήθησε αποτελεσματικά την χώρα μας.»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση