HomeΕΛΛΑΔΑΑχτσιόγλου: Δέχομαι την κριτική, όχι τις σεξιστικές επιθέσεις

Αχτσιόγλου: Δέχομαι την κριτική, όχι τις σεξιστικές επιθέσεις

Σκληρή η διαπραγμάτευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν την ηλικία ως φετίχ, είτε θετικά, είτε αρνητικά» δηλώνει η νέα υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου η οποία σε συνέντευξή της παραδέχεται ότι η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θα είναι σκληρή.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, τονίζει ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων από τις ομαδικές απολύσεις.

«Τα όρια που θέτει η ελληνική νομοθεσία, πέρα από τα οποία μια απόλυση λογίζεται ομαδική, είναι πλήρως συμβατά με το ενωσιακό δίκαιο», δηλώνει η νέα υπουργός απαντώντας και στο ΔΝΤ που ζητεί αύξηση των ορίων για τις ομαδικές απολύσεις.

Η Έφη Αχτσιόγλου εξηγεί δε πως κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσω της ενίσχυσης του κοινωνικού διαλόγου σε κλαδικό και εθνικό επίπεδο.

Όσον αφορά στις επιθέσεις που δέχθηκε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, απαντά ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της μόνο την πολιτική κριτική και όχι τα σχόλια που διαπνέονται από σεξιστικά ως προς το φύλο ή διακριτικά ως προς την ηλικία χαρακτηριστικά.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση