HomeHL-WorldH Standard & Poor’s προειδοποιεί τους Βρετανούς: Ερχεται «σκληρό» Brexit

H Standard & Poor’s προειδοποιεί τους Βρετανούς: Ερχεται «σκληρό» Brexit

Αναίρεσε την αξιολόγησή του ΑΑΑ για το βρετανικό αξιόχρεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιμένει σε ένα «σκληρό Brexit» ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα των συζητήσεων που θα γίνουν για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, ο οίκος προειδοποιεί ότι οι επιπτώσεις για την βρετανική οικονομία θα είναι τεράστιες σε αντίθεση με τις συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία που θα είναι περιορισμένες.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι θα υπάρχουν «ρήγματα στη βρετανική κοινωνία».

Ο S&P αναίρεσε την αξιολόγησή του ΑΑΑ για το βρετανικό αξιόχρεο και υποβάθμισε τις προοπτικές του σε αρνητικές μετά το δημοψήφισμα – ένα «πρωτοφανές βήμα» που αντανακλά το οικονομικό και πολιτικό μέγεθος της απόφασης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του οίκου για τις αξιολογήσεις, Μόριτς Κρέμερ.

Ο Κρέμερ δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη συνεννοηθεί με τις Βρυξέλλες και ότι οι 28 χώρες – μέλη της ΕΕ δεν θα υποχωρήσουν από το «αδιαίρετο» των τεσσάρων αρχών που αφορούν στην εσωτερική αγορά – την ελευθερία κίνησης, εργασίας, κεφαλαίων και αγαθών. Αυτό σημαίνει ότι μία «σκληρή» έξοδος – χωρίς τη διατήρηση πρόσβασης της Βρετανίας στην εσωτερική αγορά της ΕΕ – είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση