HomeHL-WorldΓερμανία: Στους δρόμους 25.000 Κούρδοι και Αλεβίτες

Γερμανία: Στους δρόμους 25.000 Κούρδοι και Αλεβίτες

Διαδήλωσαν κατά του Ερντογάν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 25.000 Κούρδοι και Αλεβίτες συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Κολωνίας, για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας.

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν «τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ελευθερία» και να καταδικάσουν τις εκκαθαρίσεις εκ μέρους των τουρκικών αρχών, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ορισμένοι εξ αυτών κρατούσαν φωτογραφίες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, επικεφαλής των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ο οποίος κρατείται από το 1999 στη φυλακή Ιμραλί.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον συμπρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) και άλλους εκλεγμένους βουλευτές, με την κατηγορία της διασύνδεσης με το ΡΚΚ.

Στο περιθώριο της διαδήλωσης, δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια, καθώς μία μικρή ομάδα Κούρδων συνεπλάκη με τις δυνάμεις ασφαλείας. Μία αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι, ενώ ένας άνδρας συνελήφθη και κρατείται.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση