HomeΚΡΗΤΗΕργασίες για την ανάδειξη της Ενετικής Έπαυλης στη Ροδιά

Εργασίες για την ανάδειξη της Ενετικής Έπαυλης στη Ροδιά

Υπό την επίβλεψη της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας ο καθαρισμός του γύρω χώρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις εργασίες καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου της Ενετικής έπαυλης των Καλλέργηδων και του Ι.Ν. της Παναγίας της Ροδέας στη Ροδιά, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Οι εργασίες, που εκτελούνται υπό την επίβλεψη της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας όπως προβλέπεται, αφορούν στον καθαρισμό των χώρων από την άγρια βλάστηση και τα πεσμένα οικοδομικά υλικά από τα παρακείμενα ερειπωμένα κτίσματα, τα οποία ο δήμος έχει εξασφαλίσει με αγορές και παραχωρήσεις από τους ιδιοκτήτες τους το προηγούμενο διάστημα. Και αυτή η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικότερου προγράμματος ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου των δύο σπουδαιότατων αυτών μνημείων του οικισμού.

Δείτε φωτογραφίες

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει εξασφαλίσει την κυριότητα αρκετών σύγχρονων κτισμάτων γύρων από τα δύο μνημεία – στην πλειονότητά τους αυθαιρέτων – και έχει ήδη προχωρήσει στις σχετικές κατεδαφίσεις οι οποίες και δημιουργούν ικανό περιβάλλοντα χώρο γύρω από αυτά, χώρο απαραίτητο για την ανάδειξή τους. Με την ολοκλήρωση των εργασιών και των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής, τα δυο μνημεία αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικά αξιοθέατα για το Μαλεβίζι, προσελκύοντας πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης: «Προχωράμε τις παρεμβάσεις μας στον πανέμορφο οικισμό της Ροδιάς, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο δυο μοναδικούς θησαυρούς του οικισμού: Την Ενετική έπαυλη των Καλλέργηδων και τον Ναό της Παναγίας της Ροδέας. Δυο σημαντικά μνημεία, με τεράστια ιστορική αλλά και συναισθηματική αξία για ολόκληρο τον Δήμο μας. Ταυτόχρονα όμως, αναβαθμίζουμε αισθητά μια κεντρική περιοχή του οικισμού, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων της Ροδιάς.

Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία και την αρχαιολόγο – υπεύθυνη του έργου κ. Ελένη Κανάκη για την άριστη και ιδιαίτερα αποδοτική συνεργασίας μας, όπως επίσης και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς Γιάννης Στρατάκη αλλά και όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, για την συμβολή τους στο πολύ καλό αποτέλεσμα».

Τον δήμαρχο συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Άρης Σαλούστρος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδιάς Γιάννης Στρατάκης, το μέλος του Τ.Σ. Αντώνης Ροδίτης και ο ειδικός σύμβουλος, αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση