HomeHL-GreeceΦώφη Γεννηματά: Προσωπικές οι απόψεις του Βενιζέλου για το ΕΣΡ

Φώφη Γεννηματά: Προσωπικές οι απόψεις του Βενιζέλου για το ΕΣΡ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαχώρισε τη θέση της από τον προκάτοχό της – «Κανένας δεν μπορεί να βάζει το «εγώ» μπροστά από το «εμείς»» σημείωσε

Η επιμονή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ, έσπασε το τεχνητό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και έδειξε για πρώτη φορά πως μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, ανέφερε η  Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό Real.

Στο ίδιο πλαίσιο, η πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ως «προσωπικές του απόψεις», σημειώνοντας πως «τα κόμματα δεν προχωρούν με ομοφωνίες, προχωρούν όμως με σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις – και αυτό είναι το μήνυμά μου στο εσωτερικό του χώρου μας».

«Όταν εγώ δίνω τη μάχη της πολυφωνίας, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να μην το επιτρέπω στο εσωτερικό του κόμματός μου. Όμως στο δημόσιο λόγο, όλοι είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις που παίρνονται δημοκρατικά. Κανένας δεν μπορεί να βάζει το «εγώ» μπροστά από το «εμείς»» σημείωσε η κ. Γεννηματά. «Είμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο. Οι δημοσκοπήσεις, αλλά και η σχέση μας με τον κόσμο, δείχνουν ότι ξανασυναντιόμαστε με τους ανθρώπους που θέλουμε να εκφράσουμε και κανένας δεν έχει αυτή τη στιγμή το δικαίωμα, ούτε μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτή την πορεία ανάκαμψης της Δημοκρατικής Παράταξης, η οποία συνδέεται άμεσα με την ανάκαμψη της χώρας».

Εξάλλου, για το διάλογο για την Κεντροαριστερά, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως το μήνυμα που εισέπραξε από τις περιοδείες της ανά την Ελλάδα, είναι πως «θα πρέπει όλοι να μαζέψουν τις αδέσποτες προσωπικές τους φιλοδοξίες. Άνθρωποι που στηρίχθηκαν και τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, εφόσον αποδέχονται αυτό το συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει, θα πρέπει να δουλέψουν, να συμπορευτούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και συλλογικά να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη. Και βεβαίως άνθρωποι που δήλωσαν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ή προτίθενται να το κάνουν στις επόμενες, δεν μπορεί να κόπτονται για την Κεντροαριστερά».

Στον διάλογο αυτό, χωράει και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίον η ίδια δεν αποκλείει να συναντηθεί και να συζητήσει, «εάν χρειαστεί και αν υπάρχει αντικείμενο». Έχει ωστόσο μεγάλη σημασία «να υπάρχει αποτέλεσμα» και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο, παρά «η συμπόρευση στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης». «Τέρμα η ομφαλοσκόπηση. Κουράστηκε και ο κόσμος και κουραστήκαμε κι εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Τέλος, η κ. Γεννηματά, χαρακτήρισε «σοκ για όλους τους προοδευτικούς πολίτες» την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, παρότι «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι διαχρονικές, σταθερές και δεν εξαρτώνται από τη συγκυρία».

Ωστόσο, «αν απλά κάθε φορά επαναλαμβάνουμε την έκπληξή μας για αυτού του είδους τις εξελίξεις, δεν βοηθάμε στο να λυθούν τα πραγματικά προβλήματα. Η πολιτική θα πρέπει να ξαναγίνει πολιτική με «Π» κεφαλαίο. Να δώσει την εντύπωση στους απλούς ανθρώπους, που βιώνουν τις ανισότητες, το περιθώριο, τον αποκλεισμό, ότι είναι αποφασισμένες οι προοδευτικές δυνάμεις να συγκρουστούν και να ανατρέψουν τη δύναμη που έχει σήμερα το ανεξέλεγκτο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση