HomeHL-WorldΕρντογάν: «Θα στείλω 3 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη»

Ερντογάν: «Θα στείλω 3 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη»

Καταγγέλλει πως η ΕΕ δεν τήρησε τις οικονομικές της υποσχέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες απειλές κατά της ΕΕ εκτοξεύει ο Ταγίπ Ερντογάν διατυπώνοντας παράπονα ότι η Τουρκία δεν λαμβάνει την υποσχεθείσα οικονομική βοήθεια για το προσφυγικό.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ο Τούρκος πρόεδρος τονίζει ότι στα εδάφη της Τουρκίας υπάρχουν 3 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη. Και κατηγορεί την ΕΕ για έλλειψη οικονομικής στήριξης της Τουρκίας, την ώρα που η χώρα του δαπανά δισεκατομμύρια γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

«Αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει 3 εκατ. Σύρους πρόσφυγες. Αυτοί μπορούν να πάνε στην Ευρώπη ακόμη και με τα πόδια. Και την ώρα που εμείς τους φροντίζουμε, η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να μας συνδράμει. Αν αυτοί οι πρόσφυγες κατευθυνθούν προς την Ευρώπη, τι θα κάνει η ΕΕ; Θα πάθει πανικό. Τώρα δεν θέλει 100 ή 500 άτομα» είπε ο Ερντογάν με σαφή απειλητικό τόνο.

Υπενθύμισε δε, ότι τον Ιούνιο στην Σύνοδο Κορυφής του υποσχέθηκε βοήθεια αρχικά 3 δισεκ. ευρώ και άλλη μια δόση με το ίδιο ποσό. «Τίποτα από αυτά δεν έχει εκπληρωθεί» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος λέγοντας ότι μέχρι στιγμής η οικονομική βοήθεια που πήρε η Τουρκία δεν είναι πάνω από 250-300 εκατ. ευρώ και άλλα 500 εκατ δολάρια από το γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση