HomeΚΟΣΜΟΣ«Σχέδιο Μάρσαλ» για την Αφρική θέλει το Βερολίνο

«Σχέδιο Μάρσαλ» για την Αφρική θέλει το Βερολίνο

Τις επόμενες ημέρες οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γερμανία κάλεσε σήμερα τις άλλες αναπτυγμένες χώρες να στηρίξουν το σχέδιό της για την ενίσχυση της οικονομίας της Αφρικής, τη δημιουργία θέσεων εργασίας εκεί και τη μείωση του αριθμού των Αφρικανών μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στη Μεσόγειο.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και άλλοι γερμανοί αξιωματούχοι, προκειμένου να περιορίσουν τις μεταναστευτικές ροές, πιέζουν ώστε να αυξηθούν οι δημόσιες και οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Αφρική.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Γκερτ Μίλερ είπε σήμερα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες αυτού του «Σχεδίου Μάρσαλ για την Αφρική», παραλληλίζοντάς το έτσι με το τεράστιο αμερικανικό πρόγραμμα που βοήθησε τη Γερμανία να ξανασταθεί στα πόδια της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Πρέπει να επενδύσουμε σε αυτές τις χώρες και να δώσουμε στους ανθρώπους μια προοπτική για το μέλλον. Αν οι νέοι της Αφρικής δεν μπορούν να βρουν δουλειά και δεν έχουν μέλλον στις χώρες τους δεν θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες αλλά εκατομμύρια αυτοί που θα κατευθυνθούν στην Ευρώπη», προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Μίλερ σημείωσε ότι εκτός από τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη, στην Αφρική υπάρχουν σήμερα περίπου 20 εκατομμύρια εκτοπισμένοι. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αντιληφθεί τα προβλήματα αυτά και η Αφρική θα πρέπει να εκπροσωπείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνέχισε.

Η Μέρκελ είχε εκφράσει παρόμοιες ανησυχίες κατά την επίσκεψή της στην Αφρική τον περασμένο μήνα αλλά και στη συνάντησή της με τους ηγέτες των χωρών της G20 στην Κίνα.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση