HomeΕΛΛΑΔΑΝΔ: Τα μέλη του ΕΣΡ πρέπει να λειτουργούν χωρίς κομματικά «καπελώματα»

ΝΔ: Τα μέλη του ΕΣΡ πρέπει να λειτουργούν χωρίς κομματικά «καπελώματα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ εξέτασε μεταξύ άλλων το άτυπο συντονιστικό όργανο κοινοβουλευτικού έργου του κόμματος που συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνεδρίαση ξεκαθαρίστηκε για άλλη μια φορά ότι ναι μεν η ΝΔ τάσσεται υπέρ της συγκρότησης του ΕΣΡ με την προϋπόθεση ότι όλα τα μέλη του να ανταποκρίνονται στην ανάγκη για αντικειμενική, αμερόληπτη, ανεξάρτητη λειτουργία, χωρίς κανενός είδους κομματικά «καπελώματα» και πλειοψηφίες.

Καλεί, επίσης, την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την «εμμονή» με τα τέσσερα κανάλια, να επιτρέψει να λειτουργήσει ελεύθερα η αγορά με όσα κανάλια επιτρέπει το ψηφιακό φάσμα και να αφήσει στο χθες το διαγωνισμό που έχει ήδη ακυρωθεί. Η θέση της ΝΔ είναι εξάλλου ότι θα πρέπει να καθιερωθεί ένα στάνταρ τίμημα για όλα τα κανάλια που λειτουργούν και θα αποκτήσουν άδεια.

Στην ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του οργάνου τονίζεται, επίσης, η «συνεχιζόμενη ανικανότητα της Κυβέρνησης να αποκτήσει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση». «Η Κυβέρνηση που σέρνεται και εγκαταλείπει συνεχώς κάθε θέση που διατυπώνει, οφείλει να κλείσει αμέσως την δεύτερη αξιολόγηση, γιατί οι καθυστερήσεις επιβαρύνουν διαρκώς τους πολίτες» τονίζεται από τη ΝΔ.

Τη συνεδρίαση απασχόλησε και η εκλογή Τραμπ με τη ΝΔ να τονίζει ότι προσδοκά στη συνέχιση και ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ καθώς ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ήδη συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο αμερικανό πρόεδρο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση