HomeΕΛΛΑΔΑΓεννηματά για εκλογή Τράμπ: Σοκ για τους προοδευτικούς πολίτες όλου του κόσμου

Γεννηματά για εκλογή Τράμπ: Σοκ για τους προοδευτικούς πολίτες όλου του κόσμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές 2016, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε πως πρόκειται για «σοκ για τους προοδευτικούς πολίτες όλου του κόσμου», ενώ δηλώνει έκπληκτη και σοκαρισμένη από το αποτέλεσμα, καλώντας παράλληλα τα προοδευτικά κόμματα της Ευρώπης να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα των απλών ανθρώπων.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

Με δεδομένο το σεβασμό στην ετυμηγορία του Αμερικανικού λαού, η νίκη του κ. Τραμπ είναι ένα ακόμα ισχυρό σοκ για τους προοδευτικούς πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Όμως το να δηλώνουμε διαρκώς έκπληκτοι και σοκαρισμένοι με την επικράτηση δήθεν αντισυστημικών, αλλά στην πραγματικότητα βαθειά συντηρητικών, αναχρονιστικών και λαϊκιστικών επιλογών είναι φανερό ότι δεν αρκεί.

Χρειάζεται άμεσα τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, να δώσουν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα των απλών ανθρώπων.

Να πείσουν ότι μπορούν να προχωρήσουν σε ανατροπές και συγκρούσεις που θα αφυπνίσουν την Πολιτική και θα την ξανακάνουν κυρίαρχη έναντι ενός πανίσχυρου και ανεξέλεγκτου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Μόνο έτσι οι πολίτες που βιώνουν τις ανισότητες και την περιθωριοποίηση, θα πάψουν να είναι ευάλωτοι σε κάθε μορφής λαϊκισμό που πολύ γρήγορα αποδεικνύεται ότι οξύνει αντί να λύνει τα προβλήματα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση