HomeΚΡΗΤΗΉθελε να κάψει ξερόκλαδα και έβαλε φωτιά…

Ήθελε να κάψει ξερόκλαδα και έβαλε φωτιά…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια πολύ άσχημη μέρα, σαν την χθεσινή, με τους θυελλώδεις νοτιάδες να σαρώνουν τις περισσότερες περιοχές της Κρήτης επέλεξε ένας 61χρονος αγρότης να κάψει τα ξερόκλαδα που είχε συγκεντρώσει στο χωράφι του μετά από γεωργικές εργασίας.

Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος στους άνδρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που τον συνέλαβαν, η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχό του με αποτέλεσμα να επεκταθεί.

Έτσι, ο 61χρονος θεωρείται υπεύθυνος για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτική τοποθεσία της Παναγιάς στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, προκαλώντας την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο 61χρονος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες του Κλιμακίου Βιάννου και τους άνδρες του Ανακριτικού και συνελήφθη αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του εμπρησμού.

Τι ισχύει από την 1η Νοεμβρίου

Εν τω μεταξύ, η Πυροσβεστική εφιστά την προσοχή των πολιτών ενημερώνοντας ότι από την 1η Νοεμβρίου 2016 έως και την 30η Απριλίου 2017 επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο μόνο υπό προϋποθέσεις, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Οι παραβάτες εκτός των ποινικών κυρώσεων θα έχουν και διοικητικές κυρώσεις μέσω των κατά τόπους Υπηρεσιών του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση