HomeΚΟΣΜΟΣΙταλός σεισμολόγος προειδοποιεί: Δεν αποκλείουμε νέους σεισμούς μεγάλης έντασης

Ιταλός σεισμολόγος προειδοποιεί: Δεν αποκλείουμε νέους σεισμούς μεγάλης έντασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε την 24η Αυγούστου μπορεί να διαρκέσει καιρό. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε άλλους σεισμούς μεγάλης έντασης», προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Ιταλικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας, Κάρλο Ντολιόνι.

Μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών της Ιταλίας, ο Ντολιόνι τόνισε παράλληλα ότι «ο εφησυχασμός, κατά συνέπεια, μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνος».

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας υπενθύμισε ότι δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για τους σεισμούς. Τόνισε ότι το 1703, στην περιοχή της κεντρικής Ιταλίας σημειώθηκαν δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, ενώ μετά από μια διετία ο Εγκέλαδος χτύπησε και πάλι την περιοχή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Ο Ντολιόνι παράλληλα υπογράμμισε ότι το ινστιτούτο του οποίου προΐσταται μετά βίας έχει την δυνατότητα να καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων του και να μπορεί καν να εγγυάται την συντήρηση του τεχνολογικού του εξοπλισμού, αφού ο ετήσιος προϋπολογισμός του δεν ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

«Θα έπρεπε να μπορούμε να έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε έρευνα με μεγαλύτερη άνεση, αλλά φέτος αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ακόμη και στην κάλυψη των πάγιων εξόδων» του Ινστιτούτου, συμπλήρωσε ο Ιταλός γεωλόγος.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση