HomeΕΛΛΑΔΑΜαξίμου: Στρατηγική και στόχος της ΝΔ είναι ένα τέταρτο μνημόνιο

Μαξίμου: Στρατηγική και στόχος της ΝΔ είναι ένα τέταρτο μνημόνιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στρατηγική και στόχος της ΝΔ είναι ένα τέταρτο μνημόνιο. Γι’ αυτό και προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να αποτύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Το σχέδιο της ΝΔ είναι άκρως επικίνδυνο όχι για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για τη ίδια τη χώρα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως σημειώνουν, «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Ενδιαφέρεται – και μάλιστα το διατρανώνει διαρκώς – μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που υποστηρίζει».

Επιδιώκει, σύμφωνα πάντα με το Μαξίμου, να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης. «Θέλει η χώρα να σέρνεται, ώστε να δικαιωθεί η ίδια η ΝΔ. Και να βρει ταυτόχρονα δικαιολογία για να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δεν χάνει την ευκαιρία να εξαγγέλλει.

Το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει:

– Οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις,

– Ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα,

– Απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,

– Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

– Διαιώνιση της ανοχής απέναντι στο σύστημα διαπλοκής».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, αυτό που η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει είναι να «ανταλλάξει σκληρές μεταρρυθμίσεις διάλυσης της κοινωνίας με τη ρύθμιση του χρέους που μέχρι πριν λίγο καιρό, να θυμίσουμε, ότι θεωρούσε βιώσιμο. Αυτή είναι η στρατηγική της. Αποδεικνύεται, όμως, και από τις χθεσινές εξελίξεις ότι η ρύθμιση του χρέους είναι ένας εφικτός στόχος, χωρίς να δοθεί σε αντάλλαγμα η κοινωνική συντριβή που θέλει ο κύριος Μητσοτάκης. Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ είχε τονίσει ότι «όχι μόνο θα υλοποιήσω πλήρως και εγκαίρως το συμφωνηθέν από τη χώρα πρόγραμμα», αλλά «θα [το] συμπληρώσω […] με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις»! Όλοι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις του κυρίου Μητσοτάκη…».

Για τις δηλώσεις Προβόπουλου

Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων και σε σχετική ερώτηση [Γ. Τσακίρης: Ήθελα να σας ρωτήσω, ο κ. Προβόπουλος έκανε κάποιες δηλώσεις σήμερα, ότι έρχεται 4ο μνημόνιο μαζί με το χρέος. Μπορείτε να μας κάνετε κάποιο σχόλιο;] ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι:

«Το 4ο μνημόνιο είναι η στρατηγική και η ατζέντα της ΝΔ. Η ΝΔ θέλει να αποτύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Θέλει να αποτύχει η προσπάθεια για τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να βρει τη δικαιολογία για να επιβάλει ένα σκληρότατο πρόγραμμα λιτότητας, ως αντάλλαγμα για τη ρύθμιση του χρέους. Αυτή την ατζέντα και αυτόν τον πολιτικό στόχο και αυτή την πολιτική στρατηγικής της ΝΔ και της ηγεσίας της, δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση