HomeΚΟΣΜΟΣΓιούνκερ σε Ερντογάν: Δική σου ευθύνη αν δεν καταργήσουμε τη βίζα στην Τουρκία

Γιούνκερ σε Ερντογάν: Δική σου ευθύνη αν δεν καταργήσουμε τη βίζα στην Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαφής προειδοποίηση προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σήμερα, λέγοντας πως θα ευθύνεται ο ίδιος ο Ερντογάν εάν η Άγκυρα δεν πληροί τα κριτήρια της ΕΕ για την μη κατάργηση της χορήγησης βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

«Η Ε.Ε. πρέπει να μείνει σταθερή σε ζητήματα αρχών, καμία κατάργηση βίζας εάν δεν εκπληρωθούν όλα τα κριτήρια που είχαν τεθεί», ανέφερε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

«Οι τουρκικές αρχές κάνουν τα πάντα σήμερα για να πιστέψουμε ότι στο τέλος η Τουρκία δεν θέλει να σεβαστεί  τα ευρωπαϊκά πρότυπα», πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε την Τουρκία… αλλά δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τις βασικές αρχές μας», κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

Η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες ήταν μέρος της συμφωνίας που σύναψε η ΕΕ με την Τουρκία τον περασμένο Μάρτιο με αντάλλαγμα να σταματήσει η τουρκική κυβέρνηση την ροή προσφύγων από τη Συρία προς την ΕΕ μέσω της Ελλάδας.

Ωστόσο, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επισήμανε στην ομιλία του ότι η ΕΕ δεν θα προχωρήσει τελικά στην κατάργηση της βίζας αν η Τουρκία δεν πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεων της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση