HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπιμένει στις θέσεις του το ΤΧΣ – Βαθαίνει η κρίση στην Εθνική

Επιμένει στις θέσεις του το ΤΧΣ – Βαθαίνει η κρίση στην Εθνική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση σε σχέση με τη διοικητική κρίση στην Εθνική Τράπεζα, την οποία έγκυρες πηγές πλέον παρουσιάζουν, σχεδόν ως αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ επί της ουσίας έχει δώσει τελεσίγραφο στη Διοίκηση και στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας ζητώντας την άμεση ευθυγράμμιση με την υποψηφιότητα (Δημ. Τσιτσιράγκου) που υπέδειξε για τη θέση του Προέδρου. Διαφορετικά το Ταμείο φέρεται αποφασισμένος να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ και να θέσει σε ψηφοφορία τόσο την πρόταση του για τον Πρόεδρο όσο και προτάσεις προς τους μετόχους για νέο διοικητικό σχήμα.

Οι διεργασίες συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, έτυχε ακρόασης από το ΤΧΣ ο υποψήφιος Πρόεδρος που εξέλεξε το ΔΣ της Εθνικής κ. Παν. Θωμόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε κληθεί σε ακρόαση και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Λ. Φραγκιαδάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η ακρόαση του κ. Φραγκιαδάκη όσο και η σημερινή ακρόαση του κ. Θωμόπουλου δεν στάθηκαν ικανές να εκτονώσουν την κρίση. Όπως ανέφεραν μάλιστα ορισμένες πηγές, φαίνεται να λειτούργησαν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η τελική απόφαση του ΤΧΣ δεν έχει ληφθεί ακόμα καθώς πρόκειται να υπάρξει νέα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, η οποία τοποθετείται σήμερα το απόγευμα. Συνεπώς όλα τα ενδεχόμενα τυπικά παραμένουν ακόμα ανοικτά, αν και έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι η «ζυγαριά» έχει σαφώς γύρει προς την πλευρά της παραίτησης του νυν διευθύνοντος συμβούλου ή στη σύγκληση έκτακτης ΓΣ των μετόχων.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση