HomeΚΡΗΤΗΣτο Αρκάδι Παυλόπουλος, Μητσοτάκης, Γεννηματά για το Ολοκαύτωμα – Λαμπρές οι εκδηλώσεις

Στο Αρκάδι Παυλόπουλος, Μητσοτάκης, Γεννηματά για το Ολοκαύτωμα – Λαμπρές οι εκδηλώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο πριν τις 12.30 έφτασε στην Ιερά Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος για να παραστεί στις λαμπρές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα.

PAYLOPOYLOS1]

Στην Ιερά Μονή Αρκαδίου βρέθηκαν επίσης μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης ενώ στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν  η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, ο δήμαρχος Ρεθύμνου και άλλοι φορείς της Κρήτης.

ARKADI GENNHMATA MHTSOTAKHS

PAYLOPOYLOS3 PAYLOPOYLOS2

Παράλληλα, στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έφτασε στο Αρκάδι και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευε ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, τις λαμπρές εκδηλώσεις παρακολούθησαν και οι Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννης Πλακιωτάκης.

ARKADI MHTSOTAKHS

 

Στο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει ότι, «το Ολοκαύτωμα στο Αρκάδι συνεχίζει να συγκινεί και να παρακινεί κάθε Έλληνα, κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται «ελεύθερος». Αποτελεί μια ύψιστη πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας, μια κίνηση που αντιπροσώπευε τη θέληση ενός ολόκληρου λαού, μια πράξη αντίστασης που δεν προέκυψε από την κορυφή, αλλά επιβλήθηκε από την καρδιά των επαναστατημένων Κρητικών. Μέσα από τα συντρίμμια και τις στάχτες της Ιστορικής Μονής Αρκαδίου, τέθηκαν γερά τα θεμέλια στην Ελλάδα και τον κόσμο, για μια κοινωνία ισότητας, με αναφαίρετα δικαιώματα, για μια κοινωνία Ελεύθερη.

OLOKAYTOMA PAYLOPOYLOS

Για την Περιφέρεια Κρήτης η άσβεστη φλόγα του Αρκαδίου αποτελεί μια σπουδαία κληρονομιά. Το ιερό λάβαρο των Επαναστατών της Μονής μετατρέπεται σε σύμβολο αδιάκοπου αγώνα για ένα μέλλον καλύτερο.

Η ιστορική πυριτιδαποθήκη αποτελεί για όλους μας, ένα ιερό και υπέρτατο θυσιαστήριο, μέσα από το οποίο μεγάλες αξίες και ιδανικά ταυτίστηκαν με το αδούλωτο πνεύμα του Κρητικού λαού».

Μητσοτάκης: Τιμούμε τους Κρητικούς που έδωσαν την μάχη για την ελευθερία

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί από σήμερα, 8 Νοεμβρίου, διήμερη περιοδεία στους νομούς Ρεθύμνης και Χανίων.

https://www.youtube.com/watch?v=VuQjnX6D_Y0

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

ARKADI1 ARKADI GENNHMATA MHTSOTAKHS

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ, στο Αρκάδι, πριν από 150 χρόνια, γράφτηκε ίσως το πιο ένδοξο κεφάλαιο στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης.

Η θυσία του Αρκαδίου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ.

Τιμούμε αυτούς τους Κρητικούς αγωνιστές, που έδωσαν τη δική τους προσωπική μάχη για την ελευθερία, αλλά και για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Σηματοδοτώντας, με αυτόν τον τρόπο, την ενότητα του ελληνικού έθνους.

Τους είμαστε αιώνια υπόχρεοι.

Αιωνία η μνήμη τους».

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση