HomeΕΛΛΑΔΑΣχέδιο δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο για νησιώτες, φοιτητές και ΑμεΑ

Σχέδιο δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο για νησιώτες, φοιτητές και ΑμεΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έτοιμη να προχωρήσει σε υλοποίηση σχεδίου για παροχή δωρεάν ή με επιδότηση σύνδεσης στο διαδίκτυο σε μόνιμους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών, πρωτοετείς φοιτητές και άτομα με ειδικές ανάγκες εμφανίζεται η κυβέρνηση. Στο ίδιο σχέδιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ περιλαμβάνεται και η δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Ειδικοτερα, οι δράσεις της κυβέρνησης, αφορούν:

– Την παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών. Το πρόγραμμα θα αφορά συνολικά σε 30 νησιά καλύπτοντας περίπου 30.000 κατοίκους, ενώ για την εφαρμογή του θα ληφθούν υπόψη και εισοδηματικά κριτήρια. Στόχος, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη, είναι να προβληθεί η νησιωτικότητα, δίνοντας στους κατοίκους των νησιών πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου ίντερνετ.

– Τις επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις σε πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ). Σύμφωνα με τους αρμοδίους, από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 50.000 από το σύνολο των 70.000 πρωτοετών φοιτητών και σπουδαστών, μιας και θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια. Στόχος είναι, συνολικά η σύνδεση mobile Internet με ένα στικάκι να στοιχίσει 36 ευρώ ανά δικαιούχο ετησίως, δηλαδή 5 ευρώ το μήνα. Από το ποσό αυτό, τα τρία ευρώ θα επιχορηγεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων από το αποθεματικό της, ενώ τα άλλα δύο θα τα πληρώνουν οι δικαιούχοι. Ήδη έχει γίνει μια μικρή διαβούλευση της ΕΕΤΤ με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, από την οποία προέκυψε το ποσό των 5 ευρώ αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα ο όγκος δεδομένων, στον οποίο θα αντιστοιχεί.

– Τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον OTE TV και τη Nova για δωρεάν πρόσβαση για την κάλυψη περίπου 30.000 νοικοκυριών (100.000 άτομα). Από την πλευρά του, το υπουργείο θα συμβάλει με την επιδότηση του δορυφορικού πιάτου και του αποκωδικοποιητή.

  • Δωρεάν ή επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στα άτομα με ειδικές ανάγκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση