HomeΕΛΛΑΔΑΥπό κρίση η συνταγματικότητα των νόμων που ψηφίστηκαν μετά το δημοψήφισμα

Υπό κρίση η συνταγματικότητα των νόμων που ψηφίστηκαν μετά το δημοψήφισμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρίνεται την Τρίτη το απόγευμα στο Εκλογοδικείο (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο) εάν είναι συνταγματικοί ή όχι οι νόμοι που ψηφίστηκαν μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και είναι σε αντίθετη με το αποτέλεσμα του «Όχι» του δημοψηφίσματος.

Αναλυτικότερα, στο Εκλογοδικείο θα συζητηθεί αύριο η αίτηση του Γιώργου Κόκκα που έχει προσφύγει ατομικά με την ιδιότητα του δικηγόρου, αλλά και ως εκπρόσωπου του κόμματος «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» και με την οποία ζητεί να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν μετά το δημοψήφισμα και είναι αντίθετοι με το πνεύμα του «Όχι» του Ελληνικού λαού.

Η επίμαχη προσφυγή στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, και όσων επιτηρούν το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.), γνωστών και ως «θεσμών» ή «τρόϊκα» ή «κουαρτέτο».

Ο δικηγόρος τάσσεται υπέρ:

Α) Του κύρους και των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε την Κυριακή 5.7.2015 και

Β) Της θέσης ότι με βάση τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος κανένας μεταγενέστερος νόμος που ψηφίστηκε από την Βουλή δεν μπορεί να αντιτίθενται στην αρνητική απάντηση που εξέφρασε ο Ελληνικός λαός, «ασκώντας την λαϊκή κυριαρχία ως θεμέλιο του πολιτεύματος».

Ειδικότερα, υποστηρίζεται ότι κατά παράβαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος καταστρατηγήθηκε από την Κυβέρνηση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 το οποίο κατά το Σύνταγμα είναι δεσμευτικό.

Όπως αναφέρεται η Κυβέρνηση, κάνοντας το μαύρο άσπρο, σύρθηκε σε νέες διαπραγματεύσεις και υπέγραψε νέα συμφωνία με τους θεσμούς, καρπός της οποίας ήταν η ψήφιση από τη Βουλή νόμων οι οποίοι είναι αντίθετοι στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζεται στην προσφυγή.

Οι νόμοι που ψηφίστηκαν μετά την 6η Ιουλίου 2015 και είναι αντίθετη στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι ανεφάρμοστοι ως αντισυνταγματικοί και πρέπει να ανασταλεί άμεσα η εφαρμογή τους, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση