HomeΚΡΗΤΗ«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» 14 χρόνια η Eurobank στηρίζει τους αριστούχους όλης της χώρας Τελετή βράβευσης στο Ηράκλειο

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» 14 χρόνια η Eurobank στηρίζει τους αριστούχους όλης της χώρας Τελετή βράβευσης στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Ηράκλειο η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, καθώς και οκτώ αριστούχων από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Χίου που φοιτούν στα πανεπιστήμια της Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 4 Νοεμβρίου 2016, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 14η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση 16.000 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και Αρχιερατικός Επίτροπος επαρχίας Αμαρίου πατέρας Γεώργιος Καναβάς, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Κατσαρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνιος Ζερβός, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Παιδείας Γεώργιος Βλαχάκης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης για θέματα Παιδείας Γεώργιος Γεωργαλής, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης Γεώργιος Περικλειδάκης, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος εκφράζοντας τη χαρά του για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Eurobank η οποία επί 14 χρόνια τιμά τους άξιους μαθητές και αναγνωρίζει τις προσπάθειες και τους αγώνες τους, αλλά τιμά και την ίδια την Τράπεζα, που στηρίζει την Παιδεία.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Κατσαρός τόνισε ότι η επένδυση στην Παιδεία συμβάλλει στη διαμόρφωση του ήθους και της προσωπικότητας και η επιβράβευση των αριστούχων μέσα από αυτό το πρόγραμμα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον τερματισμό της κρίσης.

Εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, ο Αρχιερατικός Επίτροπος επαρχίας Αμαρίου πατέρας Γεώργιος Καναβάς ανέφερε ότι η πρωτοβουλία της Eurobank ενθαρρύνει και επιβραβεύει τους μαθητές στον αγώνα τους, ενώ συνεχάρη τους αριστούχους και την Τράπεζα.

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, σημείωσε ότι η εξαιρετική πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας της Eurobank συνεχίζεται για 14 χρόνια και αναγνωρίζει τους κόπους των νέων, παροτρύνοντάς τους να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν, στοιχεία τόσο απαραίτητα μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνουμε, ενώ τόνισε ότι οι τραπεζικοί οργανισμοί αποτελούν μέρος της κοινωνίας και προσφέρουν ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Λασιθίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Ιωάννης Γουλιδάκης, σημείωσε ότι οι αριστούχοι πέτυχαν την επιβράβευση μέσα στις δύσκολες συνθήκες σήμερα. Συνεχάρη την Τράπεζα που ως οικονομικός οργανισμός επιλέγει, μέσα από δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, την Παιδεία, ενώ από την πλευρά της κερδίζει την καινοτομία, απαραίτητη στη σημερινή κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνιος Ζερβός ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό αναδεικνύει αυτούς που ξεπερνούν τον εαυτό τους και αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία της Eurobank και την αναγνώριση ότι υπάρχουν στελέχη που μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Παιδείας Γεώργιος Βλαχάκης τόνισε ότι η Τράπεζα αντιλήφθηκε νωρίς τη μέγιστη σημασία της αριστείας, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, το οποίο κορυφώνεται με αυτή την πρωτοβουλία μπροστά στους μαθητές.

Ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης για θέματα Παιδείας Γεώργιος Γεωργαλής συνεχάρη την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της, η οποία αποτελεί προσπάθεια ανάδειξης της αριστείας, καθώς και τους μαθητές που κατέκτησαν υψηλές κορυφές, έθεσαν στόχους και τους πέτυχαν, αλλά και τις οικογένειές τους.

Στην ομιλία του, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης Γεώργιος Περικλειδάκης, τόνισε ότι η βράβευση αυτή έχει καθιερωθεί ως θεσμός από έναν οικονομικό φορέα που στηρίζει και προωθεί την παιδεία και δίνει κίνητρα για την αριστεία, μ’ ένα πρόγραμμα χορηγιών που αναδεικνύει την προσπάθεια και την ευγενή άμιλλα, αποδεικνύοντας ότι όσοι κοπιάζουν πρέπει να επιβραβεύονται. Σημείωσε ότι η Περιφέρεια Εκπαίδευσης θα στηρίζει τις προσπάθειες που στοχεύουν στην αναβάθμιση της παιδείας και την κοινωνία γενικότερα.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 17.500 για τα Γενικά Λύκεια ή 1.750 για τα Επαγγελματικά. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ηρακλείου στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Κωνσταντίνα Ψυχογυιού, στο Νομό Λασιθίου στο Γενικό Λύκειο Σητείας για τον Ζαχαρία Τσιμητάκη, στο Νομό Ρεθύμνου στο 2ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου – Παντελής Πρεβελάκης για τον Νικόλαο Λαγουδάκη, καθώς και στο Νομό Χανίων στο 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων για την Άννα Αποστολάκη.

Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων κ. Νίκος Φραγκιαδάκης τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.
Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, καθώς και του νομού Κυκλάδων, έλαβαν οι εξής:

1. Δημήτριος Αγγελιδάκης από το Γενικό Λύκειο Ασημίου
2. Άννα Αποστολάκη από το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων
3. Δημόκριτος Αρβανιτάκης από το Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
4. Μιχαήλ Γιαννακάκης από το Γενικό Λύκειο Μοιρών
5. Κωνσταντίνα Γκόγκου από το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου
6. Χρυσοβαλάντω – Μαρία Δρακωνάκη από το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου
7. Νικόλαος Εφεντάκης από το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου
8. Ευαγγελία Ζούλη από το Γενικό Λύκειο Βάμου
9. Ιωάννα Θεοδοσάκη από το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
10. Μαρία Καλογερίδη από το Γενικό Λύκειο Μελεσών
11. Ηλίας Κανακάκης από το Γενικό Λύκειο Τυμπακίου
12. Ευαγγελία Καραβιτάκη από το ΕΠΑΛ Σητείας
13. Βασίλειος Κασσελάκης από το Γενικό Λύκειο Αλικιανού
14. Ειρήνη Κληρονόμου από το 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
15. Αφροδίτη Κολομβάκη από το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων
16. Αλεξάνδρα Κορνηλάκη από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
17. Τηλέμαχος Κουτουράτσας από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων
18. Μυρσίνη Κτενιαδάκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου
19. Γεωργία Κτιστάκη από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
20. Δέσποινα Κώστα από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου » Το Παγκρήτιον»
21. Μαργαρίτα – Χρυσούλα Κώτση από το Γενικό Λύκειο Μαλίων
22. Νικόλαος Λαγουδάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου – Παντελής Πρεβελάκης
23. Στυλιανή Λαδωμένου από το Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου
24. Κυριάκος Λεφάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων
25. Αικατερίνη Μαλαδάκη από το Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού
26. Ευαγγελία Μαργαριτάκη από το Γενικό Λύκειο Κισάμου
27. Ιωάννης Μαρινάκης από το 6o ΕΠΑΛ Ηρακλείου
28. Αικατερίνη Μεταξάκη από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης
29. Χαρίκλεια – Ηλιάννα Μποτονάκη από το Γενικό Λύκειο Ν.Κυδωνίας
30. Ελπίδα Μπουλιτσάκη από το Γενικό Λύκειο Ελ.Βενιζέλου
31. Φίλιππος Νικητάκης από το 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου
32. Φωτεινή Παναγιωτάκη από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
33. Ευαγγελία Παπαδάκη από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας
34. Χρίστος Παπαδάκης από το 1o ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου
35. Ιωάννης Παπαδογιωργάκης από το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου
36. Μελίνα Παπαλεξανδράκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας
37. Άννα – Μαρία Πετρουλάκη από το 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου
38. Ελένη Πέττα από το Γενικό Λύκειο Βιάννου
39. Αντώνιος Πρινιανάκης από το 10ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
40. Παρασκευή Σαριδάκη από το Γενικό Λύκειο Χάρακα
41. Εμμανουέλα Τερζάκη από το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
42. Ζαχαρίας Τσιμητάκης από το Γενικό Λύκειο Σητείας
43. Άννα Φαφουτάκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου
44. Μαρία – Ελένη Φραγκουλάκη από το Γενικό Λύκειο Αρχανών
45. Ελένη Φραντζεσκάκη από το Γενικό Λύκειο Βουκολιών
46. Χαρίκλεια Χρονάκη από το Γενικό Λύκειο Γαζίου
47. Κωνσταντίνα Ψυχογυιού από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

Και οι
48. Κωνσταντίνος Αυγουλλάς από το 2ο Γενικό Λύκειο Κω
49. Κλέα Εμπέγια από το ΕΠΑΛ Θήρας
50. Ευάγγελος Μεγαλακάκης από το Γενικό Λύκειο Σύρου
51. Διονυσία Παντελίτσα Σδρέγα από το Γενικό Λύκειο Αντιμάχειας Κω
52. Δέσποινα Χριστίνα Σκιαδά από το 2ο Γενικό Λύκειο Ρόδου
53. Γεωργία Τσεγγελίδου από το ΕΠΑΛ Μυκόνου
54. Αγνή Καρολίνα Τσιάτσιου από το 1ο Γενικό Λύκειο Κω
55. Φιναρέτη Ψύλλου από το 1ο Γενικό Λύκειο Χίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση