HomeΕΛΛΑΔΑΤο Eurogroup στον αστερισμό της δεύτερης αξιολόγησης

Το Eurogroup στον αστερισμό της δεύτερης αξιολόγησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα βρεθεί στο επίκεντρο του Eurogroup, η συνεδρίαση του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 τη Δευτέρα.

Η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά και η έκθεση της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS), η οποία συντονίζεται από τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις, θα βρεθούν στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα κάνουν έναν απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης, σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης παράλληλα θα ενημερωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τεχνική βοήθεια που έχει παρασχεθεί στην Ελλάδα και τα επιτεύγματα σε βασικούς τομείς της τεχνικής υποστήριξης από το 2015, όπως ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η επίτευξη βιώσιμων δημόσιων οικονομικών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

Στην ανακοίνωση του Eurogroup επισημαίνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου χαιρέτισαν την εφαρμογή από την Αθήνα των 15 προαπαιτουμένων της πρώτης αξιολόγησης, με τους θεσμούς αργότερα να αποτιμούν θετικά και την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) να ανάβει «πράσινο» για την εκταμίευση 2, 8 δισ. στις 25 Οκτωβρίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση